Balears 28/06/2017

La germana d'un dels acusats de formar part de l'Estat Islàmic afirma que la detenció es basa només en sospites

La dona ha explicat que mig centenar d'agents van assaltar la seva llar de matinada

Efe
2 min
La Policia ha detingut les quatre persones aquesta matinada

PalmaLa germana d'un dels quatre detinguts aquest dimecres a Mallorca acusats de formar part de l'Estat Islàmic ha dit d'ell que és una persona religiosa que freqüenta la mesquita, si bé és un home pacífic: "Com volen que planegi alguna cosa en el Ramadà?".

Segons ha relatat la dona a Efe, el seu germà, de 31 anys, seria incapaç de planejar qualsevol acte terrorista a Espanya perquè hi viu des que era petit. "Com podria fer alguna cosa dolenta a la seva llar?", demana.

"Ens sentim més espanyols que marroquins", afirma la germana, que destaca que el detingut es va instal·lar a Mallorca sent un nin i que és una persona religiosa. "Com volen que planegi alguna cosa en el Ramadà?", insisteix sobre el caràcter del mes sagrat que acaba de finalitzar.

La dona s'ha queixat de la "brutal" actuació de la policia, que al voltant de les 3.30 h ha irromput a l'habitatge que ella comparteix amb el seu germà, l'esposa i els fills de tots dos en uns vivers de Binissalem. Segons el seu relat, mig centenar d'agents han assaltat el seu habitatge de matinada i l'han escorcollat durant quatre hores en presència de la resta de familiars.

La intervenció, ha afirmat, es basa en "sospites", perquè el seu germà "va saludar" quan va estar a Mallorca l'imam salafista que ha estat detingut a Birmingham en aquesta mateixa operació, en la qual també s'han arrestat tres presumptes integrants de la cèl·lula del Daesh en els municipis mallorquins d'Inca (2) i Ariany i una sisena persona a Alemanya.

La testimoni de la detenció ha insistit que el "cor gran" del seu germà, que es troba en atur, és incompatible amb l'adoctrinament terrorista que li atribueixen i ha assegurat que mai ha manifestat simpatia per les accions del Daesh.

"No parla d'això", ha expressat la dona, que ha indicat que podia "haver vist algun vídeo" relacionat amb l'islamisme radical, però sense ser afí a aquesta ideologia. Ha admès també que l'arrestat coneixia els altres detinguts a Mallorca, encara que no sap quina relació tenia amb ells.

Incredulitat i indignació entre els familiars del detingut a Ariany

També amb incredulitat i indignació ha reaccionat un nebot d'un altre presumpte jihadista detingut a Ariany.

El jove, criat a Mallorca, ha assegurat que el seu oncle és contrari al Daesh i una persona religiosa a qui la relació que s'estableix entre l'islam i el terrorisme "perjudica". "A casa nostra sempre hem considerat que això del Daesh és una mentida", ha emfatitzat.

Els sis detinguts en l'operació duta a terme aquesta matinada formarien part, segons els experts policials, d'una cèl·lula que tenia ramificacions internacionals i elaborava i difonia material audiovisual molt radical, a més d'organitzar reunions clandestines setmanals per determinar la voluntat de joves afins al seu ideari i aconseguir que viatjassin a zones de conflicte.

"Els detinguts justificaven i enaltien la jihad violenta donant suport públicament a accions suïcides similars a les realitzades a Alemanya", ha destacat el Ministeri de l'Interior, que va iniciar la recerca el 2015 després de detectar en una pàgina web una sèrie de vídeos que mostraven el procés d'adoctrinament, captació i viatge a Síria d'un jove musulmà resident a Espanya.

stats