La gerent de l'IBAVI nega l'assetjament laboral que una treballadora denuncià

Maria Antònia Garcías ha defensat la seva innocència al Jutjat d'Instrucció número 3 i ha assegurat que es limità a desenvolupar les seves funcions

La gerent de l' Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), Maria Antònia Garcías, ha negat davant la jutgessa Miren Gotzone que cometés assetjament laboral contra una treballadora de l'IBAVI que interposà una querella contra Garcías. La gerent de l'IBAVI ha explicat davant els mitjans que "no hi ha hagut assetjament" i que aquesta querella contra ella "l'ha sorpresa", si bé ha puntualitzat que està "tranquil·la".

En finalitzar la declaració, que ha durat més d'una hora i mitja, Garcías no ha volgut detallar quina ha estat la seva defensa, però ha assegurat que ha respost totes les preguntes de la jutgessa "amb detalls" i "explicant els canvis que s'han produït i les motivacions que hi ha hagut". Igualment, la gerent hi ha afegit que "jo simplement he desenvolupat les meves funcions" i "han tingut lloc els canvis normals i el funcionament normal" de la institució.

Cal recordar que Garcías va ser citada a declarar com a investigada pel jutge José Castro arran d'una querella interposada per una treballadora. Segons fonts properes a l'acusació, hi ha dos procediments oberts contra Garcías pel mateix motiu, un d'ells tramitant-se pel Jutjat Social. Amb tot, segons les mateixes fonts, una tercera persona també hauria patit assetjament, encara que per trobar-se a les portes de la jubilació decidí finalment no interposar cap querella. 

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, atribuí el conflicte a la decisió de canviar un treballador del seu lloc de feina, decisió que, segons va assegurar al Parlament, es va prendre "per millorar la gestió d'un departament important de l'IBAVI". Això assegurà en resposta al  diputat del PP Juan Manuel Lafuente, que demanà explicacions a Pons pel "mal ambient laboral" del qual es queixaven els treballadors, que denunciaven pressió i mesures unilaterals des de la gerència sobre els llocs de feina.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF