Publicitat
Publicitat

SOPAR DE NADAL

"La gent té por, el PP els retorna a un obscur passat"

Armengol anima el PSIB a "recuperar l'orgull"

"La gent té por al carrer perquè el que està passant els retorna a un obscur passat". La secretària general del PSIB, Francina Armengol, va fer balanç de l'any 2013 en el sopar de Nadal dels socialistes, que divendres vespre va reunir prop de 900 simpatitzants del partit en un conegut restaurant d'Algaida. Els socialistes consideren que el PP, tant a Balears com a Madrid, empra la crisi econòmica per retallar drets socials i drets civils, amb reduccions de despesa en els serveis socials, sanitaris i educatius i amb lleis "repressives" com la de símbols, la de seguretat ciutadana i ara la de l'avortament. "La pròxima legislatura els socialistes retornarem tots els drets que ens estan llevant", sentencià la secretària general dels socialistes de Mallorca, Sílvia Cano.

Els retrocessos que suposen les polítiques del PP i les promeses dels socialistes de restablir els drets que ara es puguin veure afectats centraren els parlaments dels dirigents del PSIB que participaren en la vetllada. "Vivim un retrocés com mai hem vist, amb processos de centralització de serveis i amb lleis contra l'educació, la sanitat i els treballadors", afirmà Armengol en el seu discurs. La líder del PSIB criticà que el president Bauzá "es dedica a viatjar, a protegir els seus negocis, a insultar els docents", però "no fa res per defensar inversions per a Balears, per una educació pública i de qualitat". La socialista aprofità per llançar missatges de suport al col·lectiu docent, al qual agraí la "lliçó de dignitat" que han donat a la ciutadania, i va retreure a Bauzá que tingui temps "per perseguir les restes de Juníper Serra i no per dialogar amb el sector educatiu".

El PSIB, a l'oposició en les principals institucions de Balears, carrega amb duresa contra les actuacions del PP de José Ramón Bauzá i intenta insuflar ànims a les seves bases ara que el projecte socialista no passa pels seu millor moment. "Hem de recuperar l'orgull de ser socialistes", perquè "els ciutadans esperen molt del PSOE i a la política del PP només la guanyarem a les urnes", advertí Armengol, qui demanà als simpatitzants "sortir amb força, passió, il·lusió i amb el cor socialista per rompre desigualtats".

El Consell, "aturat"

La secretària de Mallorca destacà la "molta feina" feta pels socialistes en contraposició amb un Consell "amb les màquines aturades i rovellades". "El fet que el projecte més important de la institució sigui importar fems és una vergonya", afegí. Cano aprofità per criticar que, malgrat tenir la millor temporada turística, la riquesa no s'ha repartit i "els treballadors no han guanyat més". I anuncià que els socialistes faran "polítiques per als joves i perquè majors de 45 anys puguin trobar feina". Advertí que el mes de maig arriba la primera cita electoral i "necessitam una majoria progressista en el Parlament Europeu".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF