Balears 17/05/2016

Génova elegeix Teresa Palmer com a cap de llista del PP

La delegada del govern haurà de dimitir del càrrec abans que comenci la campanya electoral

Jaume Vinyas
2 min
Palmer va ser designada delegada del Govern en substitució de José Maria Rodríguez.

PalmaSense sorpreses. La direcció estatal del PP ha elegit la delegada del govern, Teresa Palmer, com a cap de llista al Congrés el 26-J, segons han informat fonts del partit a Europa Press. El Comitè Electoral Nacional, presidit per la catalana Alícia Sánchez-Camacho, s'ha reunit aquest horabaixa per donar llum verda a les candidatures.

Palmer era la favorita, un cop es va decidir que fos Madrid qui triàs davant la incapacitat del PP balear de trobar un candidat de consens. 23 aspirants s'havien postulat per liderar la campanya, entre els quals hi havia l'expresident del Parlament Pere Rotger i l'exdiputat Rogelio Araújo. Aquest dimarts, un grup de joves del partit va decidir fer una passa endavant i presentar fins a vuit candidatures amb el suport de Noves Generacions de Mallorca. La maniobra pretenia donar un toc d'atenció a la cúpula del partit sobre la necessitat de renovar-lo i posar fi a les guerres internes. Finalment, al carrer Génova han estat pragmàtics i han elegit el perfil que, a causa del seu càrrec, coneixien millor.

La delegada haurà d'abandonar la seva ocupació actual abans que no comenci la campanya electoral. Després d'uns dies d'intens debat intern arran de la renúncia de Mateu Isern, la decisió final es produeix tot just abans de l'arribada del president del partit, Mariano Rajoy, qui participarà, dijous, en un acte de partit a Palma, acompanyat de la secretària general, María Dolores de Cospedal.

Així, la llista al Congrés per part del Partit Popular de les Balears ha quedat de la següent manera:

  1. Teresa Palmer
  2. José V. Marí
  3. Agueda Reynés
  4. Pere Rotger
  5. Anna Negre
  6. J. Carlos Grau
  7. Laura Bernà
  8. Pedro Álvarez
stats