CORRUPCIÓ A CORT
Balears 19/10/2016

Gabriel Vallejo queda en llibertat després de declarar davant la Policia

L'exregidora Irene San Gil ha posat el seu càrrec a disposició del PP de Palma

Efe
2 min
/ ISAAC BUJ

PalmaL'exregidor de Mobilitat i expresident de l'EMT en la legislatura passada, Gabriel Vallejo, ha quedat en llibertat aquest dimecres, després de ser detingut dilluns en el marc de l'operació Sancus, que investiga l'adjudicació del servei de regulació d'aparcaments ORA de Palma en la legislatura passada.

Vallejo va ser detingut dilluns, igual que l'exregidora de Funció Pública i Interior Irene San Gil i 11 persones més, entre les quals diversos funcionaris de l'Ajuntament de Palma, i ha estat posat en llibertat aquest migdia, segons han informat fonts properes a la recerca.

D'altra banda, Sant Gil, que va quedar en llibertat dilluns després de prestar declaració a la Prefectura Superior de Policia de les Balears, ha posat aquest dimecres el seu càrrec a disposició del PP de Palma, ha informat el partit. L'exregidora és vocal del comitè de drets i garanties del PP balear.

El Grup de Blanqueig de Capitals de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia Nacional va detenir dilluns passat 13 persones en el marc d'aquesta recerca, entre ells Vallejo, San Gil i almenys vuit funcionaris de les àrees de Mobilitat, Contractació, Intervenció i Serveis Jurídics de Cort, així com un dels responsables de la UTE adjudicatària de l'ORA el 2013.

S'investiga la licitació i adjudicació del servei de l'ORA (Ordenança Reguladora d'Aparcaments) de l'Ajuntament de Palma el 2013, que va ser per a la Unió Temporal d'Empreses que va presentar l'oferta més cara.

Dues de les funcionàries van prestar aquest dimarts declaració davant el jutge instructor, Manuel Penalva, que en va arxivar la causa, i van passar a tenir la consideració de testimonis en la causa.

Aquest cas que instrueix el Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma està sota secret de sumari i constitueix una peça separada de la instrucció del cas de presumpta corrupció en la Policia Local.

stats