DEPORTS

Els futbolistes d'infantil jugaran com a mínim 18 minuts per partit

També es limitarà a 10 el nombre màxim de diferència de gols en un partit per evitar les golejades excessives

La F ederació Balear de Futbol i el Govern han pactat diverses mesures per fomentar l'esportivitat en el futbol base, entre les quals figura que en categoria infantil tots els jugadors inscrits en l'acta jugaran un mínim d'un quart a cada partit, 18 minuts, perquè ningú es quedi sense jugar.

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu; el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el president de la Federació de futbol, Miquel Bestard, han presentat avui les quatre noves mesures que s'aplicaran als clubs de les illes en les categories prebenjamín, benjamí, aleví, infantil i cadet, encaminades a fomentar l'esportivitat.

Entre les mesures acordades s'inclou la creació de l'anomenada "targeta blanca", que servirà per reconèixer el joc net i que premiarà aquells gestos i accions que fomentin valors i esportivitat en les categories inferiors de futbol i futbol sala de totes les illes, ha informat la Conselleria.

A més, es limitarà a 10 el nombre màxim de diferència de gols en un partit per evitar les golejades excessives en el futbol de formació. Quan s'arribi a una diferència de 10 gols, es tancarà el marcador, i el resultat assolit fins aquest moment serà el que figuri en l'acta de partit i a l'efecte de classificació.

En aquest mateix sentit, també s'ha aprovat que a la pàgina web de la Federació de Futbol de les Illes Balears i en l'acta dels partits no aparegui cap referència als autors dels gols, en les categories de prebenjamines, benjamins i alevins, de futbol i futbol sala.

En l'acte de presentació d'aquestes noves mesures han estat presents representants dels principals clubs de futbol i futbol sala de Balears com són el RCD Mallorca, el Collerense, Són Sardina i Palma Fustal.

"L'acció més important d'aquest programa és donar formació molt específica en valors i joc net a 350 entrenadors d'esports d'equip en edat escolar, amb l'objectiu de millorar les conductes de 'fair play' dels nens esportistes de les illes", ha defensat la consellera.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF