Balears 27/09/2017

Juli Fuster es reconeix “moderadament satisfet” amb el requisit del català als sanitaris de les Balears

Recorda que és una proposta que encara ha de passar el vistiplau de la Mesa Sectorial de Sanitat, del Consell de Govern i del Consell Consultiu

Armando Tur
2 min
Un instant de la presentació de la nova gerent a Can Misses

EivissaEl director general de l’IB-Salut, Juli Fuster, s’ha mostrat “moderadament satisfet” amb l’anunci que ahir la Conselleria de Salut va fer en què s’indicava que el català serà un requisit a sanitat, encara que es permetrà presentar-se a tothom qui vulgui accedir a una plaça sanitària . “El català és un requisit, però s'hi podrà presentar tothom”, ha explicat Fuster, qui ha recordat que, en cas de no omplir totes les places que es convoquin, seran acceptats metges i metgesses que no puguin acreditar conèixer el català. Per contra, hauran de poder fer-ho en un termini màxim de dos anys. “Es dona un temps raonable per a l'aprenentatge”, assegura Fuster.

El director general remarca que amb aquesta proposta “s’assegura que tots els professionals entenguin els dos idiomes oficials de la nostra comunitat”, malgrat que insisteix que encara no és ferma, ja que ha de passar l’examen de la Mesa Sectorial de Sanitat, del Consell de Govern i del Consell Consultiu.

Fuster ha recordat que l’any passat l’IB-Salut va rebre 5.000 reclamacions i que només set estaven relacionades amb problemes amb la llengua. Segons el director general, cinc varen ser per “problemes idiomàtics” amb el català i dues amb el castellà. Assegura que cada dia es fan en l’àmbit de la sanitat pública balear més de 200.000 activitats, “des de la consulta d’una unitat bàsica fins a l’operació més complexa”, i evita treure conclusions d’aquestes dades. “El percentatge de problemes és molt baix, però cadascú ho pot jutjar com ho cregui pertinent”, ha dit Fuster.

Presentació de la nova gerent

Fuster ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació de la nova gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, a tots els professionals de les Pitiüses. A més, s’ha donat a conèixer el nom del nou director d’Atenció Primària de Can Misses, que serà el doctor José Antoni Chumillas, qui fins ara ocupava el càrrec de coordinació del centre de salut de Can Misses. “És un privilegi que se sumi a l’equip directiu un professional amb tants d’anys d’experiència”, ha dit la nova gerent.

stats