Balears 10/04/2014

Una funcionària defensa el paper del Consell de Mallorca en el cas que implica Bel Oliver

La treballadora ha declarat avui als jutjats i ha assegurat que el procés d'adjudicació per fer unes guies gastronòmiques fou correcte. La diputada socialista Bel Oliver declara dilluns vinent, també com a imputada

Efe
1 min

PalmaUna funcionària del Consell de Mallorca ha declarat avui com a imputada per la investigació d'un contracte de 60.000 euros adjudicat pel departament de Turisme el 2009 i ha assegurat que no es va limitar la concurrència perquè es va informar a través del web institucional.

La imputada ha declarat aquest dematí davant la jutgessa d'instrucció número 4 de Palma, Piedad Marín, que instrueix aquest cas que investiga presumptes irregularitats en un contracte de serveis atorgat en la passada legislatura per editar dotze revistes gastronòmiques de Mallorca. La diputada socialista Bel Oliver també està imputada en aquest cas.

Segons la funcionària, tant els plecs de condicions del contracte com l'adjudicació provisional i la definitiva es van publicar a la pàgina web del Consell de Mallorca.

Assegura que si s'haguessin presentat altres empreses que complien els requisits, a més de les tres convidades per la institució, s'haurien avaluat les seves propostes.

La funcionària que va redactar el plec de condicions i el contracte ha defensat que la publicació sobre gastronomia s'adjudiqués mitjançant un contracte negociat sense publicitat i no per mitjà d'una subvenció, perquè el Consell de Mallorca obtenia una contraprestació a canvi, com ho és la promoció dels productes agroalimentaris, que és una de les seves competències .

La funcionària ha afegit que va redactar el contracte seguint instruccions de la llavors directora insular de Promoció Econòmica, Luz Iglesias, que també va ser qui va indicar el preu i facilitar la selecció d'empreses convidades.

En aquesta mateixa causa està previst que la diputada socialista i exconsellera de Turisme del Consell de Mallorca Bel Oliver declari dilluns com a imputada.

stats