Balears 16/01/2017

Armengol dona suport a Patxi López

La secretària general del PSIB té "dubtes" que Pedro Sánchez pugui ser la persona adequada per dirigir el PSOE

Ara Balears
2 min
Francina Armengol en el comité federal del PSOE el dissabte passat.

PalmaLa presidenta del Govern i secretària general del PSIB, Francina Armengol, s'ha mostrat favorable a la candidatura de Patxi López a les primàries del PSOE.

En una entrevista aquest dilluns a la ràdio Onda Cero, Armengol ha assegurat també que té "dubtes" que Pedro Sánchez "sigui la persona adequada per dirigir el PSOE". Segons la presidenta, "Patxi López i Pedro Sánchez defensen el mateix projecte de partit", per la qual cosa li semblaria "lògic" que Sánchez donàs suport a López.

Patxi López: "No sent que hagi traït Pedro Sánchez. He estat lleial al meu secretari general"

Armengol ha assegurat també que no es postularà a la secretaria general del PSOE perquè la seva "absoluta prioritat" és la responsabilitat com a presidenta de les Balears, a la qual es dedica en "cos i ànima". En aquest sentit, ha considerat que no és compatible presidir una comunitat autònoma, com el seu cas o el de Susana Díaz, i liderar al mateix temps el partit.

Segons la secretària general dels socialistes balears, el líder del PSOE ha de pensar en "clau general" i, si ets al capdavant d'una comunitat, "tires cap a casa", una actitud que ha considerat "molt humana".

Sobre l'actual gestora socialista, Armengol ha manifestat que "la gran equivocació" de Javier Fernández, que l'encapçala, ha estat "dilatar" l'existència d'aquest òrgan.

Per la seva banda, López ha assegurat aquest dilluns, entrevistat al programa 'Hoy por hoy', de la SER, que no sent que hagi "traït" Pedro Sánchez en presentar la seva candidatura a les primàries del PSOE. "He estat lleial al meu secretari general i a tots els secretaris generals, i ara ho som al projecte en què crec", ha assegurat. L'expresident del Congrés, que formava part de l'equip de Sánchez quan ocupava la secretaria general de la formació, ha assegurat que "un partit desunit, amb tensions i disputes permanentment, és un partit que la gent no escolta". S'hi presenta, per tant, perquè considera que "s'ha d'obrir un nou temps en què la militància tingui un paper clau".

Armengol entrevistada a Onda Cero
stats