Balears 30/06/2015

Francina Armengol, investida presidenta del Govern

La socialista obté els 34 vots de PSIB, Podem i MÉS, mentre que El Pi s’absté i PP i Ciutadans voten en contra

Quim Torres
2 min
Francina Armengol durant el ple d'investidura. / ISAAC BUJ

PalmaLa socialista Francina Armengol ha estat investida avui presidenta del Govern balear, amb els 34 vots a favor (el Parlament en té 59) del PSIB, Podem, els ecosobiranistes de MÉS i la diputada de Gent per Formentera i l’abstenció dels tres diputats regionalistes d’El Pi. Els 22 diputats del PP i Ciutadans han votat en contra. Armengol (Inca, 1971), quan dijous assumeixi el càrrec al Pati del Consolat, es convertirà en la primera dona que presideix les Illes Balears i la primera també que ho fa amb un Executiu nítidament d’esquerres perquè els dos pactes progressistes anteriors incloïen als regionalistes d'UM.

"Tot el cos em tremola perquè se el moment històric que estem vivint, perquè serè la primera dona que presidirà aquesta comunitat", ha dit Armengol en la recta final de la seva darrera intervenció. La futura presidenta ha insistit que els eixos del seu Govern seran el rescat a la ciutadania, el reajustament del model econòmic per a que la riquesa sigui molt més compartida, el retorn de drets que la ciutadania ha perdut i la valentia davant el Govern d’Espanya perquè "necessitam més recursos".

La socialista s’ha compromès a defensar "amb força i orgull" la comunitat, amb la seva història i la seva a identita pròpia. I s’ha

tornat a definir com una dona d’esquerres, que vol governar amb mà estesa a tothom i des del dialeg. "Me deixaré la pell per treballar pels ciutadans, des dels meus principis però pensant en tots els ciutadans. Amb força, valentia i passió, des del diàleg, per fer que els ciutadans tornin a creure en la política". I ha acabat sentenciat que serà "fidel al nostre poble i farem realitat els somnis de canvi dels ciutadans d’aquesta terra".

stats