RECEPCIÓ DE FELIP VI
Balears 01/08/2016

Els jardins de Marivent s'obriran al públic el 2017

Podran ser visitats parcialment durant nou mesos i mig a l'any

Ara Balears
3 min
Felip VI y la presidenta del Govern, Francina Armengol, a l'Almudaina.

PalmaEl rei Felip VI ha començat aquest dilluns les activitats institucionals a Mallorca amb les tradicionals audiències a les principals autoritats polítiques de les Illes. La presidenta del Govern, Francina Armengol; la presidenta del Parlament, Xelo Huertas; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i el batle de Palma, José Hila, hi mantindran una breu trobada al palau de l’Almudaina, i no pas a Marivent, tal com va passar l'estiu passat.

La presidenta de les Balears, Francina Armengol, ha agraït avui al rei la seva col·laboració per fer realitat l'obertura parcial dels jardins del palau de Marivent, que podran ser visitats pel públic a partir de principis de 2017 i durant nou mesos i mig a l'any.

També ha abordat el Rei aquesta qüestió amb el batle de Palma, José Hila, qui ha comentat als periodistes que el Monarca li ha recordat la idea que ell mateix li va proposar l'any passat perquè les visites als jardins de Marivent estiguin lligades també a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma, la casa i el taller on va viure i va treballar l'artista català i que es troba al mateix barri.

Es tracta d'una proposta que el batle de Palma va formular amb el propòsit de descongestionar el centre de la capital balear i oferir un "atractiu turístic de primer nivell" com seria recórrer la Fundació Pilar i Joan Miró i els jardins de Marivent.

"Aquests dos llocs units són una oferta turística espectacular, i el Rei m'ho ha recordat", ha dit el batle, que ha insistit que seria una "empenta molt important" per a la zona de Cala Major.

Per altra banda, la presidenta Armengol ha afirmat després de reunir-se amb el rei Felip VI que el Govern balear treballa per aprovar els pressupostos autonòmics "dins del termini i de la manera més escaient, amb independència del Govern de l'Estat".

No obstant això, Armengol ha afegit que "no és lògic" que el Govern estatal "empri de manera partidista les institucions i no faciliti a les institucions autonòmiques les dades econòmiques per treballar en els nostres pressupostos".

Armengol ha assenyalat als periodistes que les comunitats autònomes han de conèixer ja el "sostre de despesa" del proper any per elaborar els seus pressupostos, una cosa que no ha succeït fins ara.

Demà, dimarts, la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, té una reunió en el Ministeri d'Hisenda per tractar aquest i altres assumptes, ha manifestat la presidenta després de reunir-se amb el rei.

"No seria lògic que el Govern del PP obstaculitzàs les institucions autonòmiques i els pressupostos de cada comunitat autònoma", ha mantingut.

De Palma a Zarzuela

El cap de la Casa Reial, que dissabte va acompanyar els seus pares i la infanta Elena a l'esmorzar d'aniversari de Pilar de Borbó, durà a terme en els pròxims dies tasques de despatx al palau de Marivent i també al madrileny palau de la Zarzuela, fins on es desplaçarà des de Palma en algun moment de la setmana.

Encara que la Casa Reial no ho ha confirmat, és previsible que el cap de l'Estat i el del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, no duguin a terme enguany el seu habitual despatx estiuenc al palau de Marivent i es reuneixin a Madrid.

El segon 'no' de Nel Martí al rei

El diputat de MÉS per Menorca i portaveu de la formació, Nel Martí, ha declinat novament, com ja va fer l'any passat, la invitació del cap de la Casa Reial per assistir a la recepció dels membres de la societat balear que el rei Felip VI oferirà dia 7 d'agost al palau de l'Almudaina de Palma.

stats