Balears 16/03/2017

Formentera no abaixa la guàrdia contra el lloguer turístic no autoritzat

El Consell Insular ha obert 15 expedients sancionadors per tal d'evitar "que es faci competència deslleial" i facilitar l'accés a l'habitatge

Ara Balears
1 min
Formentera, en una imatge des del Mirador.

PalmaEl Consell de Formentera ha obert 15 expedients sancionadors per "lloguer turístic no autoritzat". Els expedients han estat oberts a 14 pisos situats en edificis plurifamiliars i un altre, a una casa en sòl rústic.

En aquest darrer cas, l'expedient es deu al fet que no es va presentar la documentació que acreditaria l'ús turístic de l'habitatge.

D'aquesta manera, segons el Consell de Formentera, s'aplica la Llei 8/2012, de 19 de juliol, de turisme de les Illes Balears, que preveu sancions a partir de 4.000 euros.

La consellera de Turisme i Habitatge, Alejandra Ferrer, ha apuntat en un comunicat que amb aquesta actuació es vol "evitar que es faci competència deslleial als establiments reglats que paguen els seus impostos i compleixen la normativa".

"També volem aconseguir que part d'aquests habitatges no reglats per a ús turístic es destinin al lloguer per a tot l'any, fet que ajudaria a solucionar el problema de cerca d'habitatge a l'illa", ha assenyalat Ferrer.

A més, la consellera ha destacat que l'illa de Formentera depèn, en gran part, de la satisfacció dels visitants; "un element molt important que forma part d'aquesta valoració és l'allotjament".

El Consell realitza rastrejos de manera periòdica a les xarxes per identificar l'oferta turística irregular.

stats