Balears 26/06/2017

"Suport total" a la modificació de la Llei municipal i de règim local des de Formentera

PSIB i Gent x Formentera donen suport a la nova llei, que incorporarà mesures destinades a facilitar la participació ciutadana

Ara Balears
1 min
La diputada de Gent x Formentera, Sílvia Tur, aquest dimarts, al Parlament

Palma"Des de Formentera es donarà total suport a aquest canvi perquè donarà més eines a la ciutadania per exercir la democràcia directa”, ha explicat la diputada de Gent x Formentera Sílvia Tur. El canvi al qual es refereix és el que es debatrà aquest dimarts a la sessió plenària extraordinària del Parlament per parlar sobre la modificació de la Llei municipal i de règim local.

Aquests canvis van ser promoguts per MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca i tenen com a objectiu "incorporar noves mesures destinades a facilitar la participació ciutadana". Un dels aspectes més importants que inclou aquesta modificació és la introducció de la iniciativa popular per poder presentar propostes que siguin únicament de competència municipal i de caràcter local.

Així, a la nova norma s'establirà una part fixa mínima de 500 habitants més el 2% dels municipis que passin els 5.000 per fer viables aquestes propostes. Per poder tramitar aquestes iniciatives, serà necessari un informe previ de la secretaria de l'ens local i un informe de la intervenció si la proposta afecta el contingut econòmic.

Un altre dels canvis importants, que el Consell de Formentera ja va aplicar l'any 2010 en el seu reglament orgànic, és l'enregistrament de les sessions públiques tant per als mitjans de comunicació com per a la resta d'assistents.

stats