Balears 08/06/2016

Formentera s'alia amb el nou Mehari elèctric a la recerca d'una mobilitat sostenible

Citroën ha presentat l'actualització del mític vehicle aprofitant la signatura d'un conveni amb el Consell Insular

Ara Balears
2 min
El nou Mehari elèctric.

PalmaFormentera s'ha aliat amb el mític Mehari a la recerca d'una mobilitat sostenible. La companyia Citroën ha presentat a l'illa la versió actualitzada del cotxe, un vehicle elèctric amb motor "zero emissions", d'acord amb l'esperit de conservació del medi ambient que regna a l'illa.

Una presentació que també ha servit per signar el conveni entre la companyia i el Consell Insular de Formentera, "dos aliats perfectes", tal i com ha destacat el León Capitán, director de relacions institucionals del grup PSA a Espanya i Portugal, propietari de Citroën. A l'acte de presentació, celebrat a la plaça de Sant Francesc, també hi han assistit sota l'atenta mirada dels turistes el president del Consell, Jaume Ferrer, i la consellera de Turisme i Territori, Alejandra Ferrer.

L'acord signat entre Citroën i la institució insular pretén la incorporació progressiva de vehicles elèctrics per aconseguir una mobilitat sostenible.

"molt pràctic i resident"

CitröenMehari

cotxeoficial

La versió clàssica del Mehari.

L'esperit del 60

El percentatge més alt del món de Meharis per habitant

Per la seva banda, Capitán ha explicat que el nou vehicle "recupera" les característiques i l'esperit del "mític Mehari dels anys 60", que va deixar de fabricar-se fa gairebé 30 anys i dels quals hi ha 147 unitats matriculades a Formentera. Això suposa que a la illa hi ha un vehicle d'aquest tipus per cada 81 habitants, el percentatge més alt del món.

El nou E-Mehari elèctric ja està a la venda en alguns països europeus i es comercialitzarà a Espanya en els propers mesos a un preu que rondarà els 26.000 euros.

"Tenim molta esperança en ell pel seu disseny i versatilitat, que ho fan molt atractiu per a llocs com Formentera", una illa de 83,24 quilòmetres quadrats i la carretera principal dels quals té una longitud de 20 quilòmetres.

José Antonio León Capitán i Jaume Ferrer.

La seva autonomia és de 200 quilòmetres en cicle urbà i la seva velocitat punta és de 110 quilòmetres per hora. La carrosseria de plàstic termoformado fa que l'automòbil sigui immune al salitre i la corrosió, mentre que la seva bateria LMP (Lithium Métal Polymère) destaca per la seva fiabilitat i seguretat, a més de no sofrir alteracions pels canvis de temperatura, ha assenyalat Capitán.

Les seves bateries permeten recarregar completament el vehicle en 8 hores amb una presa de 16 A en les instal·lacions que ho permeten o en 13 hores en les preses domèstiques amb 10 A de intensitat.

Formentera, que compta amb 12.000 habitants, ja disposa de 12 punts de recarrega amb capacitat per 32 vehicles elèctrics, una xifra que s'assembla a una gran ciutat de la grandària de València ja que la mitjana nacional és de 15,78 punts de recarrega.

stats