Balears 17/09/2016

Formentera enllesteix les 32 rutes verdes i consolida l'aposta per la mobilitat sostenible

Els diversos traçats permeten donar la volta a l'illa en bicicleta

Ara Balears
1 min
Residents i turistes podran gaudir de l'experiència de descobrir Formentera a cop de pedal.

PalmaEl Consell de Formentera presentarà, aquesta propera setmana, la culminació de les 32 rutes verdes de l'illa. Es tracta d'una de les "iniciatives estrella" per a la present legislatura, segons el conseller de Mobilitat, Rafael González, qui afegeix que "tot el que sigui més net, faci menys soroll i contribueixi a gaudir de l'illa d'una manera més tranquil·la i sostenible és pel que apostam".

Un cop instal·lada tota la senyalització, la data de la inauguració s'ha fet coincidir amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, un esdeveniment amb un "gran valor simbòlic" per al govern insular "que fa anys que fa passes endavant" en aquesta matèria.

Una setmana carregada d'activitats

El Consell ha organitzat una sèrie d'actes durant tota la setmana per dona suport a la iniciativa europea. Dimecres, per exemple, hi haurà una exhibició de vehicles elèctrics a la plaça de la Constitució. Veïns i turistes podran conèixer de primera mà els avantatges dels vehicles d'emissió zero.

Dijous, serà el torn de la bicicleta. Els usuaris que ho vulguin podran participar en una bicicletada que recorrerà 3 de les 32 rutes verdes de l'illa. En acabar, als participants se'ls oferirà una degustació de productes típics de l'illa. Des del Consell, conviden a tots els residents a participar d'aquest encontre sostenible.

stats