Tribunals
Balears 14/09/2016

La Fiscalia insisteix que no hi ha acord amb Jaume Matas

El Ministeri Fiscal assegura que amb l'expresident balear només hi ha converses "en tràmit"

Ara Balears
2 min
La fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal, i el president del CGPJ, Carlos Lesmes, ahir en l’inici de l’any judicial.

PALMALa Fiscalia General de l'Estat ha emès un comunicat aquest dimecres en el qual ha deixat clar que no hi ha un acord amb l'expresident balear Jaume Matas perquè eviti la presó a canvi de confessar els seus delictes. Tot i així, admet que hi ha converses "avui dia en tràmit" que en tot cas s'haurien produït a escala local.

Segons el Ministeri Fiscal, el possible pacte del qual s'han fet ressò els mitjans de comunicació no ha estat aprovat pel fiscal en cap d'Anticorrupció amb autorització de la Fiscalia General de l'Estat com estableix el protocol de conformitats en els casos d'especial transcendència.

"En el supòsit del senyor Matas, les converses que hagin pogut produir-se s'han desenvolupat a escala local, sense que s'hagin traslladat de manera formal per tal que siguin aprovades ni a la Fiscalia Anticorrupció ni a la Fiscalia General", apunta el comunicat. L'acusació pública afirma que, en cas d'arribar a un acord, s'informarà sobre la decisió adoptada per la Fiscalia.

Matas està investigat en el cas Son Espases per la presumpta adjudicació irregular de la construcció de l'hospital de referència i, a més, està implicat en 14 peces de les 28 que componen el cas Palma Arena. L'expresident balear està a l'espera de la sentència del cas Nóos, el judici del qual acabà el mes de juny.

El polític ja ha estat condemnat per dues peces del cas Palma Arena, una de les quals per tràfic d'influències a 9 mesos de presó. L'Audiència l'obligà a haver de complir la condemna i entrà al centre penitenciari de Segòvia.

stats