Balears 16/05/2016

La Fiscalia demana la venda de la mansió de Petrov

La fundació Amadip-Esment que en feia un ús temporal no pot suportar el cost del seu manteniment

Agnès Antich
1 min
La mansió situada al costat de la platja de Portal Vells de Calvià en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Ministeri Fiscal ha demanat a l'Audiència Nacional l'execució anticipada i la venda de la mansió mallorquina del presumpte mafiós rus Guennadius Petrov, localitzada al costat de la platja de Portals Vells, a Calvià. L'ús de la finca s'havia cedit a la Fundació Amadip-Esment, que treballa amb persones que pateixen discapacitat intel·lectual, perquè hi pogués dur a terme les seves activitats. Però la Fundació sense ànim de lucre sembla que no es pot fer càrrec de l'alt cost del seu manteniment.

La Secció Quarta de la Sala Penal de l'Audiència Nacional va confirmar la decisió del jutge Pablo Ruz a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció per la utilització de la mansió per part de l'entitat social. La finca, del considerat com un dels caps de la màfia russa a Espanya en crida i cerca des de l'any 2012, fou intervinguda judicialment i embargada per la gravetat dels fets que presumptament hauria comès Petrov. Imputat per blanqueig, Petrov va ser detingut durant l'operació Troika i va fugir del país quan quedà en llibertat provisional després d'haver pagat una fiança de 600.000 euros.

Fins ara, la Fundació ha hagut de presentar cada tres mesos un informe sobre les seves activitats i mesures de conservació que han anat adoptant per conservar l'habitatge. Tot i la cessió temporal de l'ús de la mansió a Amadip-Esmpent, l'Audiència Nacional en va voler la disposició per assegurar les responsabilitat penals. Aquesta decisió es va prendre durant la instrucció del cas i l'embargament.

stats