TRIBUNALS
Balears 22/11/2016

El fiscal rebaixa a 14 anys de presó la petició de condemna per a l'acusat de robar en dos apartaments i cremar-los

La defensa demana, en el cas que la sala dictàs sentència condemnatòria, un any de presó pel robatori amb força i dos anys per l'incendi

Xesc Adrover
2 min
L'acusat assegut entre dos policies en el judici d'aquest dilluns a l'Audiència de Palma.

PalmaLa Fiscalia ha rebaixat la seva petició inicial de 18 anys i mig de presó per a Daniel R.D. de U., l'acusat de robar en diversos apartaments de l'edifici del Toro on residia i cremar-los el novembre de 2014, i ha demanat una condemna de 14 anys de presó per robatori amb força i un per un delicte d'incendi amb risc per a les persones. El representant del Ministeri Públic ha apreciat l'atenuant de reparació del dany causat, ja que el seu advocat defensor ha consignat 30.000 euros en el compte de l'Audiència.

L'acusat ho nega tot en el judici

En les conclusions del judici que es du a terme davant la secció primera de l'Audiència de Palma, el fiscal ha assegurat que considera que hi ha diversos indicis que, la matinada del 25 de novembre de 2014, l'acusat va entrar en dos apartaments contigus al seu –propietat d'una ciutadana britànica, Pauline Spencer–, després de trencar les portes de les terrasses, va robar en tots dos i hi va iniciar un incendi amb diversos focus; a més, va intentar entrar en un tercer sense aconseguir-ho.

Com a proves principals, el fiscal destaca la petjada trobada a la vidriera de les terrasses, similar al disseny d'unes esportives propietat del presumpte piròman, una empremta del palmell que la Guàrdia Civil diu que és de l'acusat, l'incident que aquest havia tingut amb la propietària dels apartaments incendiats i les explicacions "inversemblants" del processat sobre on va trobar uns objectes robats en aquests habitatges.

L'acusació particular, en representació de la propietària dels dos apartaments afectats pel foc i de les companyies asseguradores, ha demanat una condemna de 18 anys i mig de presó. L'advocat de Pauline Spencer ha subratllat que "la quantitat consignada no arriba ni a una cinquena part dels danys materials" patits per la seva clienta. L'advocat de la companyia Santa Lucía ha quantificat en més de 122.000 euros el cost de les reparacions que s'han hagut de fer en els dos apartaments de la ciutadana britànica.

La defensa ha demanat l'absolució de l'acusat, que dilluns va negar davant el tribunal haver tingut cap participació en els fets dels quals se l'acusa. També ha plantejat una petició subsidiària, en el cas que la sala dictàs sentència condemnatòria, d'un any de presó pel robatori amb força i dos anys per l'incendi.

En el torn de darrera paraula, l'acusat ha tornat a negar haver comès els fets dels quals l'acusen, que ha qualificat com "una bogeria". "Encara no entenc quin benefici en trauria, de tot això. Jo hi he perdut moltíssim", ha assegurat.

L'advocat defensor ha demanat al tribunal que deixi en llibertat l'acusat, qui fa un any i mig ingressat a la presó, perquè entén que les possibilitats de condemna no són les mateixes que al principi del judici i que no hi ha risc de fugida. Les acusacions s'hi han oposat.

stats