Balears 04/10/2016

Juan Carrau: "Munar, Nadal i Vicens han tingut set anys de vacances pagades"

El fiscal Anticorrupció rebutja amb contundència l'atenuant de retard en la causa sol·licitada per l'advocat defensor de l'expresidenta del Consell de Mallorca i d'Unió Mallorquina

X.a.
2 min
L'ex presidenta del Consell

PalmaL'advocat de Maria Antònia Munar demana, entre d'altres, que s'apliqui a la seva patrocinada l'atenuant de dilacions indegudes, el que en llenguatge planer en podria traduir per retard en la causa. Jesús Villamor ha recordat que els fets que ara són jutjats varen ocórrer fa 10 anys i mig i que la instrucció ha durat un total de 22 mesos quan, segons diu, "una causa simple com aquesta hauria d'estar instruïda en mig any".

Juan Carrau, en el seu informe final davant els membres del jurat, ha assegurat que la "velocitat d'instrucció d'aquest cas ha estat de les més ràpides que he vist mai", tenint en compte que fins i tot es va haver d'enviar una comissió rogatòria a Andorra i ha rebutjat que s'hagi produït un retard injustificat en aquesta causa. Així, fent referència a Munar, Nadal i Vicens, els ha qualificat com a "uns delinqüents que han tengut temps durant més de 7 anys per gaudir de 4 milions d'euros. Unes vacances pagades", per la qual cosa ha manifestat el seu rebuig a apreciar l'atenuant de dilació indeguda.

Fent al·lusió a la intervenció que va fer dilluns Maria Antònia Munar davant el tribunal, el fiscal ha apuntat que "és molt difícil no sentir-se emocionat o sensible" i ha reconegut que "la situació a la presó és duríssima". Tot i això, ha recordat que "la responsabilitat no és dels que fan complir la llei, sinó del que aprofita el seu càrrec públic per botar-se-la".

I pel que fa a l'atenuant de confessió dels fets, Carrau ha assenyalat que "no és el mateix cas que a una persona confessi a un aeroport que duu droga a la seva maleta que una persona sigui descoberta amb droga i digui que, efectivament, aquesta droga és seva".

stats