Publicitat
Publicitat

El fiscal de Nóos diu a 'Vanity Fair' que el cas es pot allargar dos anys més

Pedro Horrach nega un altre pic que protegeixi la infanta Cristina de Borbó: "La defensen els propis fets, crec que és una batalla perduda"

El fiscal Anticorrupció Pedro Horrach calcula que poden caler dos anys més per enllestir el cas Nóos perquè la fase d'instrucció -investigació- s'acabarà entre el gener i el març i coordinar un judici amb 275 testimonis "no serà fàcil". Ho ha afirmat en una sorprenent entrevista publicada a la revista Vanity Fair. Horrach s'hi ha tornat a defensar, un pic més, de les acusacions de protegir la infanta Cristina de Borbó - cal recordar que va fer un recurs contra la decisió del jutge José Castro d'imputar-la pel qual l'Audiència de Palma va acabar tombant la citació-.

"A la infanta Cristina la defensen els propis fets, no jo", afirma el fiscal, que ja duu un temps molest amb alguns mitjans de comunicació: "s'han posicionat, la majoria, i entenen que aquesta senyora ha de ser copartícep de tots els delictes que se li imputen al seu marit". Pel fiscal, en canvi, "en una família normal l'esposa no coneix necessàriament els embulls econòmics del seu cònjuge" i mai s'ha imputat el soci no administrador d'una empresa imputat per delicte fiscal. També explica que pagar despeses personals des d'una empresa de la qual s'és copropietari no és delicte si no se superen els 120.000 euros, encara que "pot ser reprobable des del punt de vista ètic o fins i tot pot ser una infracció administrativa". Per tot plegat considera "una batalla perduda" mirar d'imputar-la.

El fiscal també hi nega pressions de qualsevol mena i explica que l'han cridat just dues vegades des de la Fiscalia General de l'Estat, totes dues vegades per demanar-li si li calia protecció o ajuda. "En els casos com el d'Urdangarin hi ha tanta cobertura mediàtica que és impossible rebre pressions", insisteix, per afegir que a Madrid tan sols "s'hi envien els informes corresponents, perquè volen estar informats, i és lògic, però els milers i milers de folis on hi ha tota la informació, l'essència del cas, sempre estan en mans de qui els treballa".


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF