TRIBUNALS

El fiscal del cas Manos Limpias-Ausbanc s'oposa a citar el jutge Castro per les seves sospites

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha posat en dubte el pes de la carta pel que fa al cas Nóos

El Ministeri Fiscal s'oposa a citar el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, en la causa contra el sindicat Manos Limpias i Ausbanc que dirigeix el magistrat de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz. La Fiscalia troba que el que diu l'instructor del cas Nóos són "simples sospites", "més o menys fundades" sobre el que podria haver succeït a la reunió clandestina que li oferí l' advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca, i que no poden formar part de la prova.   

El fiscal del cas, Daniel Campos ha destacat que el jutge no va acceptar la reunió, per tant "és impossible conèixer no ja el contingut de la reunió proposada, sinó fins i tot si la reunió seria a Barcelona o a Mallorca" i en quines condicions es produiria aquesta trobada.

Segons la Fiscalia, les suposicions de Castro arriben més de dos anys després de la proposició de Jaume Riutord, misser de l'equip que assisteix Cristina de Borbó, "una hipòtesis fàcilment descartable, a la llum del contingut de la investigació".  

A més, abans de conèixer-se el posicionament del Ministeri Fiscal, el jutge Castro assegurava aquest mateix dilluns a l'entrada dels Jutjats d'avinguda d'Alemanya que no li sorprenia el fet que Miquel Roca hagués negat que li hagués oferit aquesta reunió secreta durant la instrucció del cas Nóos.

Catalá qüestiona el pes de l'escrit de Castro pel que fa al cas Nóos

D'altra banda, el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha posat en dubte aquest dilluns que la carta del jutge Castro pugui aportar res de nou al cas Nóos, quan ja fa 4 mesos que s'està duent a terme el judici a la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Balears

"No sé molt bé quina informació addicional pot aportar això a l'enjudiciament a hores d'ara", ha dit Catalá. Segons el ministre de Justícia, el jutge "segurament ha tingut oportunitat al llarg de la seva competència processal per posar-ho de manifest i si hi havia hagut alguna actuació impròpia podria haver actuat adequadament".

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF