MEDI AMBIENT
Balears 15/12/2016

82 ferrerets nascuts a Barcelona tornen a la serra de Tramuntana per Nadal

"La seva conservació és fonamental per al manteniment de l'equilibri ecològic"

Ara Balears
1 min
82 ferrerets nascuts a Barcelona tornen a la Serra de Tramuntana per Nadal

PalmaAquest dimarts s'han alliberat amb èxit 82 ferrerets, una espècie d'amfibi endèmica de Mallorca, a la serra de Tramuntana. Concretament, 45 adults i subadults, i 37 larves, tots ells nascuts al Zoo de Barcelona. L'objecte de l'actuació és reforçar-ne les poblacions.

Des del 1993, la reproducció al Zoo de Barcelona ha estat molt exitosa. Més de 1.500 exemplars han nascut a les seves instal·lacions i, al voltant d'un 95%, han estat lliurats a les autoritats mallorquines per tal de ser alliberats al medi natural. "Els esforços conjunts del Zoo de Barcelona i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears s'han concretat en el Pla d'actuació de conservació i reproducció de l'espècie. Concretament, els treballs de conservació realitzats amb anterioritat amb aquesta espècie a la serra de Tramuntana han permès que el ferreret hagi passat de ser catalogat com a espècie "en perill crític" d'extinció a ser considerat "vulnerable", per part la Unió Internacional de la Conservació i la Natura (UICN), una situació que reflecteix la millora destacable de la supervivència de l'espècie", explica el Zoo en un comunicat.

/ IN COGNITA Comunicació Científica

Actualment, el projecte de conservació del ferreret també preveu la lluita contra les malalties emergents que afecten els amfibis, com ara la quitridiomicosi, provocada per un fong que està afectant dramàticament els amfibis de tot el planeta i que està present a Mallorca.

"La conservació dels ferrerets és fonamental per al manteniment de l'equilibri ecològic", assegura el Zoo de Barcelona.

stats