Balears 08/10/2016

Fernández Diaz: "La nena que va ser apallisada per 12 companys fou víctima d'una agressió i no de bullying"

Els alumnes del col·legi públic de Son Roca no volen tornar a classe, tenen por

Ara Balears
2 min
/ EFE

PalmaLa nena de vuit anys que dimecres passat va sofrir greus ferides després de ser agredida per 12 companys en el temps del pati en el col·legi públic de Son Roca a Palma, Mallorca, va ser víctima d'"una agressió i no de bullying", ha afirmat aquest dissabte a Burgos el Ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.

A preguntes dels periodistes, abans de presidir l'acte central de celebració de la patrona de la Guàrdia Civil, Fernández Díaz ha afirmat que els nens agressors i les seves famílies seran "explorats", encara que els menors no són imputables per la seva edat.

El ministre ha insistit en l'esforç de l'Administració General de l'Estat per protegir als menors d'aquest tipus de situacions, i ha posat com a exemple el Pla Estratègic de Convivència Escolar del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Les Balears són la quarta comunitat amb més casos d’assetjament escolar en tot l’Estat. / D. BORRAT

S'ha referit també a altres iniciatives del Ministeri de l'Interior com l'aplicació "Alertcops" per a mòbils, que permet contactar directament amb la Policia Nacional o la Guàrdia Civil quan un nen està sotmès assetjament o vol demanar ajuda per altres problemes.

Ha afirmat que des que la xarxa es va engegar en l'estiu del 2015 ja ha rebut 63 peticions d'ajuda.

El ministre ha assenyalat que també està en marxa un xat que permet a qualsevol nen contactar amb les Forces de Seguretat per comunicar qualsevol necessitat.

No obstant això, ha insistit que tota la societat, i especialment les famílies, han d'implicar-se en "alguna cosa que afecta tant a la societat i a la convivència com és l'educació dels nens".

Dimissió de la Junta Directiva

De mentre, a Palma, els companys de la nina apallissada no volen tornar a classe, tenen por.

Altrament, més de 1.800 persones han signat ja la petició d'hazteoir.org perquè la Junta Directiva del col·legi públic Anselm Turmeda Són Ximelis dimiteixi després del succeït. Els firmants consideren que "es tracta d'una falta greu d'organització de les tasques del professorat del col·legi públic durant el temps del pati que ha propiciat aquest acte violent i per això és oportú exigir la dimissió de la Junta Directiva".

Com figura en la denúncia posada per la germana de la nena agredida "un total de dotze nens la van agafar i li van propinar multitud de puntades i cops de puny al voltant de tot el cos, inclosa el cap, mentre la tenien immobilitzada". "La resta va mirar i alguns van riure", explica una germana de la víctima.

La petició destaca que per la gravetat de la pallissa la víctima ha hagut de ser hospitalitzada.

stats