VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Balears 10/07/2017

El jurat popular considera culpable el feminicida confès de Son Servera

La Fiscalia, les acusacions i la defensa han arribat a un acord i demanen per al processat 18 anys de presó i una indemnització de 200.000 euros pels pares de la víctima

Anna Schnabel
2 min
El feminicida de Son Servera reconeix que va asfixiar la seva parella

PalmaEl jurat popular ha emès un veredicte de culpabilitat per a l'acusat de feminicidi de Son Servera, Carlos Germán, que aquest dilluns dematí ha reconegut a l'Audiència de Palma que va matar la seva parella asfixiant-la, després d'haver-la maltractat durant anys amb habitualitat. Preguntat pels detalls del dramàtic episodi, Germán ha acceptat amb respostes monosil·làbiques i amb el rostre inexpressiu els fets que el Ministeri Fiscal, l'acusació particular i l'acusació popular -personada en el litigi com a representant de la Comunitat Autònoma- li atribueixen, uns fets que han estat acreditats per tots els testimonis que han declarat durant la vista oral d'aquest dilluns.

La Fiscalia i les distintes acusacions han elevat la petició de pena a un total de 18 anys de presó i a la indemnització dels pares de la víctima amb 200.000 euros, com demanà l'advocat de la família de la víctima, si bé inicialment demanava la meitat d'aquesta xifra i 14 anys de presó. Tots aquests han arribat a un acord de conformitat amb la defensa del processat. Cal recordar que Germán és acusat d'un delicte d'homicidi amb l'agreujant de parentiu, pel qual es demanen 15 anys de presó, si bé s'ha tingut en compte l'atenuant de confessió, per haver reconegut els fets. També és acusat d'un delicte de maltractament habitual, pel qual es demana una condemna de tres anys més, tenint en compte que les vexacions eren "constants", com ha manifestat la fiscal, que ha fet un repàs de la llista de documents mèdics que ho acrediten.

Igualment, el processat ha admès que durant la relació que va mantenir amb la víctima, exercia un gran control sobre ella, a qui trucava i enviava missatges -fins a 200 en un sol dia- sense fre per saber on es trobava a cada moment. Arribà la nit del 10 de març del 2016, dia en què Germán va cometre l'assassinat. No obstant això, al cap d'unes hores, ell mateix va acudir a les dependències de la Guàrdia Civil d'Artà, on, acompanyat ja de la seva advocada, va confessar els fets amb "gran imprecisió", com ha explicat l'agent que li va prendre declaració. El processat, inicialment, parlà de "forceig" i explicà que la víctima havia quedat "inconscient", si bé aquest ha reconegut lacònic tots els fets que conduïren a la mort de la dona i, fent ús de la seva darrera paraula, ha demanat disculpes a la seva família.

stats