Balears 02/11/2017

La FELIB aplaudeix l’increment de 2,5 milions d’euros pactat en el Fons de Cooperació Local

La partida anirà augmentant progressivament fins a arribar a afegir 6 milions d’euros l’any 2020

Ara Balears
2 min
La trobada amb els representants del ajuntaments ha servit també per donar a conèixer la modificació de la Llei Activitats que entrarà i s’aprovarà en el Parlament el 2018

PalmaLa FELIB ha acollit aquest dijous l’explicació dels pressupostos generals de la Comunitat per a 2018. La consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, ha confirmat que, "tot i la poca competència que té el Govern als ajuntaments, s’incrementa la partida del Fons de Cooperació Local".

El president de la FELIB, Joan Carles Verd, ha celebrat la notícia, ja que considera que "ha estat una de les grans fites assolides per la federació: un increment pressupostari d’un 17% respecte de l’any anterior, perquè ha ascendit als 14,5 milions d’euros per al 2018".

La partida, que ha pujat 2,5 milions d’euros, augmentarà progressivament fins a arribar a afegir 6 milions d’euros l’any 2020; tornarà així a nivells precrisi, amb un pressupost final de 18,5 milions.

Tot i l’augment pressupostari, assolit gràcies a l’acord entre les administracions el mes de juliol passat, el president de la FELIB lamenta "la manca de concreció amb altres mesures ja anunciades com ara el compromís a ajudar els ajuntaments a fer front a indemnitzacions per sentències judicials".

La consellera d’Hisenda ha explicat, a més, que es destinaran 1,3 milions d’euros "a pagar el sou d’una trentena de batles i batlesses d’ajuntaments amb menys de 6.000 habitants". El Govern també ha destacat "que la millora econòmica per als consells insulars i del fons de seguretat pública repercutirà en els municipis".

Modificació de la Llei 7/2013 d’activitats

La trobada amb els representants dels ajuntaments ha servit, així mateix, per donar a conèixer la modificació de la Llei d'activitats que s’aprovarà en el Parlament el 2018.

La modificació es farà a petició dels tècnics i dels consells per simplificar els tràmits i posarà l’accent a:

  • Donar sortida al problema d’agilitat d’urbanisme dels ajuntaments recuperant, entre d’altres, el concepte de ‘projecte bàsic’.
  • Donar sortida a empreses de nova creació (per exemple, 'coworking').
  • Eliminar l’obligació als ajuntaments de fer un nombre indeterminat d’inspeccions; en el seu lloc s’hauran de fer revisions periòdiques.
  • Facilitar els tràmits.
  • Facilitar a l’administració l’organització d’activitats i la calendarització.
  • Regular les activitats itinerants (food-trucks) i simplificar-ne la instal·lació.
stats