Publicitat
Publicitat

La feina per “tapar” la resta de l’obra a la línia ferroviària durarà fins al setembre

Les obres que es desenvolupen a la via verda que unirà Artà, Son Servera, Son Carrió, Sant Llorenç i Manacor suposen una inversió total de 4.281.548 euros, segons informà en Govern. Les obres es desenvoluparan simultàniament en els cinc trams en què es divideix el traçat, d’una longitud de 28,6 quilòmetres, i acabaran a finals d’estiu.

La via verda servirà per embellir les obres inacabades que fins les passades eleccions havien de servir per reobrir la línia del tren de Llevant, projecte que l’Executiu ha abandonat i que vol tapar amb l’itinerari cicloturista que es construeix.

Segons el Govern, totes les actuacions previstes van encaminades a “revalorar ambientalment aquesta zona sense renunciar en un futur al traçat ferroviari”. El nou itinerari verd, que seguirà el traçat de les antigues vies del tren, tindrà una amplitud mitjana de quatre metres i inclourà nou zones de descans, amb bancs i taules, aparcabicicletes i zones enjardinades.

En tot el nou traçat es preveu sembrar uns sis mil arbres autòctons i es recuperaran més de 24.000 m2 de zones boscoses. També es col·locaran panells d’interpretació ambiental amb informació sobre la vegetació i la fauna de la zona, una informació per a la qual han demanat ajuda a alguns Ajuntaments.

Les actuacions també preveuen la neteja i la retirada de les tanques provisionals i dels elements d’obra que es deixaren a la zona després de l’abandonament de les obres. Mentre duri l’actuació, els accessos a l’antiga via estan tancats, però això no lleva que motoristes i ciutadans hi entrin a arrabassar arbres.

Etiquetes