Balears 16/01/2017

La FEHM presenta les al·legacions a la normativa sobre el lloguer vacacional

"La normativa desmereix la competitivitat de les Illes Balears com a destinació diferenciada i de qualitat"

Ara Balears
2 min
La presidenta dels hotelers ha dit que té una relació "excel·lent" amb Biel Barceló. CAIB

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha presentat aquest dilluns les al·legacions a l’esborrany de l’avantprojecte de llei de modificació de la Llei de turisme conjuntament amb les Federacions Hoteleres de Menorca, Eivissa i Formentera.

Inmaculada de Benito, presidenta dels hotelers, ha presentat aquest dilluns les objeccions de l'associació, basades en les mancances que la Federació pensa que presenta.

En primer lloc, De Benito lamenta que no hagin tingut "accés a les memòries que justifiquen l'oportunitat de la regulació, l'adequació als fins perseguits amb aquesta regulació ni tampoc l'estudi de les càrregues administratives que la normativa pot suposar". La presidenta assegura que des de la FEHM “pensen que en aquest mateix àmbit el que es pretén és carregar les conseqüències d’un funcionament inadequat de l’Administració als particulars, cosa que lògicament no ens sembla correcta”.

Per continuar, la Federació assevera que “la regulació proposada empitjora la situació que pretén resoldre, perquè el que fa és desregular el que estava regulat amb la intenció d’instal·lar el tot s'hi val”, “no garanteix la qualitat de l'oferta” i tampoc “garanteix el control de l'oferta il·legal, l'intrusisme i la competència deslleial”. Aquestes mancances contribueixen a “incrementar el problema i a desmerèixer la competitivitat de les Illes Balears com a destinació diferenciada i de qualitat”.

La presidenta executiva també ha remarcat la necessitat de garantir que el lloguer vacacional no impliqui una disminució de la qualitat de vida dels ciutadans de les Balears i ha assegurat que cal “evitar que la major rendibilitat que suposa el lloguer per a estades turístiques no condueixi a un increment del preu dels habitatges”. Així mateix, declara que “la comercialització d’estades turístiques en zones residencials no suposarà cap conflictivitat”.

Un altre aspecte sobre el qual la FEHM mostra desacord és l’eliminació de les excepcions previstes a l’article 89 de la Llei del turisme a la regla general de baixa definitiva com a requisit a l’alta de noves places, que suposa “un clar fre a la inversió en projectes que representen un augment de la qualitat de l'oferta hotelera i a la desestacionalització turística, que implica sempre qualitat i creació de llocs de feina”.

Per acabar, destaca “la imprecisió de les sancions que correspondran a cada oferta de comercialització turística il·legal” i “la falta de compromís amb la inspecció i, per tant, amb el consegüent incompliment tolerat i consentit”.

stats