TURISME
Balears 23/09/2016

La FEHM denuncia que a Balears "es posi en dubte la continuïtat del turisme"

Inma de Benito demana col·laboració público-privada per impulsar un "creixement sostenible"

Carmen Buades
1 min
Inma de Benito, presidenta de la FEHM

PalmaLa presidenta de la federació hotelera de Mallorca, Inma de Benito, ha criticat aquest divendres, durant la celebració d'un congrés sobre turisme sostenible, que a les Balears "es posi en dubte la continuïtat del turisme" davant unes previsions de creixement per als propers anys que mantenen aquesta activitat com a "motor" del desenvolupament econòmic. Segons de Benito, s'ha d'aprofitar el creixement econòmic, ja que durant els darrers mesos s'estan "omplint pàgines i pàgines de mitjans de comunicació utilitzant malament el concepte de saturació".

Segons de Benito, és necessari analitzar com el turisme contribueix al creixement econòmic de les Illes i al benestar dels seus ciutadans "des d'una perspectiva qualitativa". "Tan miop és qui xerra de decreixement com qui veu l'èxit en la quantitat i no en la qualitat", ha afirmat la presidenta dels hotelers el mateix dia que s'ha publicat l'enquesta de conjuntura hotelera que indica un creixement del 3,7% en el nombre de visitants que van arribar a les Illes el mes d'agost.

Durant la seva intervenció, de Benito ha assegurat que la pressió ambiental del turisme requereix una actuació "immediata, continuada, permanent i consistent" i que s'ha de fomentar el "creixement verd" perquè "augmenta la renda per càpita, però també les tones de residus, el CO2 que s'emet a l'atmosfera i els productes derivats del petroli que utilitza cada habitant". Els ciutadans, segons la presidenta de la federació, "tenen cada vegada més doblers a les butxaques, però ens estam empobrint". No obstant això, considera que la solució passa per "millorar la productivitat" i no tant per augmentar els salaris. De Benito ha criticat que "alguns moviments socials i partits" defensin "abandonar el creixement" sense haver "reflexionat sobre l'impacte que té".

stats