TERRITORI
Balears 15/12/2015

La Federació Balear de Muntanyisme, d'acord de prevenir la massificació de les proves

El seu president, Xisco Colom, s'ha reunit avui amb la directora general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual

Ara Balears
2 min
El president de la federació balear de Muntanyisme i escalada amb la directora general Caterina Amengual.

PalmaLa directora general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, s’ha reunit aquest dimarts amb el president de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, Xisco Colom, qui ha presentat el calendari de curses 2016 en les seves diferents modalitats, si bé un dels temes més importants de l'encontre ha estat la cursa Ultra Mallorca per la situació generada amb les negatives de diferents propietaris de la Serra i els requisits del Govern que de manera reiterada ha incomplert l'organització.

La federació i la directora general han coincidit que un elevat nombre de participants és perjudicial, "tant per la qualitat esportiva de la cursa –ja que en determinats indrets els corredors han d’esperar per passar– com pels hàbitats", ha informat Medi Ambient. Un dels perills que s'han abordat a la trobada és el fet que el recorregut en alguns punts és molt estret, i això promou, amb un nombre elevat de participants, una tendència a obrir nous camins i a traçar noves dreceres.

La Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat assegura que "hi ha alternatives viables al traçat previst per a l’any que ve per part de l’organització de l’Ultra-Mallorca", si bé el Govern encara espera l’arribada de la documentació de 2016, tal com va explicar diumenge l'ARA Balears.

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha afirmat que des de Medi Ambient s'ofereixen totes les facilitats als ciutadans per a la tramitació ambiental, "entenent sempre que es necessita un informe previ amb els compromisos adquirits, i un de posterior, en què s'informa del seu compliment, tal com fa qualsevol procés de certificació ambiental".

El Govern ha acordat amb la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada treballar conjuntament per elaborar una “guia per a l’autorització ambiental de les competicions de curses de muntanya” per tal de promoure l'educació ambiental i evitar el malbé que es pugui fer al territori.

La titular d'Espais Naturals i Biodiversitat ha recordat que el fet que la serra de Tramuntana estigui protegida no significa que no s’hi puguin realitzar activitats, "sinó que aquestes han de dur una autorització ambiental prèvia, que asseguri que es compleixen uns requisits mínims".

stats