Les farmàcies de Balears ajuden a informar sobre la violència de gènere

La iniciativa ha estat presentada a Palma per la Delegació del Govern i el Col·legi de Farmacèutics l'endemà que a Balears passàs el segon cas de violència de gènere des de començament d'any

L a xarxa de farmàcies de Balears serà al llarg dels propers mesos el centre de distribució d'informació per ajudar la població a descobrir eventuals casos de violència de gènere entre la societat i sobretot conscienciar del problema la dona que pateix aquesta xacra social.

La iniciativa ha estat presentada a Palma per la Delegació del Govern i el Col·legi de Farmacèutics l'endemà que a Balears passàs el segon cas de violència de gènere des de començament d'any.

La cap de la Unitat de Coordinació contra la Violència sobre la Dona a les Balears, Janka Jurkiewicz, ha indicat que la campanya estava prevista des d'abans de l'assassinat d'una dona a mans de la seva exparella comès dilluns al municipi de Sóller.

Jurkiewicz ha apuntat que aquest darrer crim és un altre cas de violència de gènere sobre el qual, igual que en el comès a Son Bauló (Can Picafort) el 7 de març passat, "no hi havia denúncia".

"Ens falta arribar a les dones que pateixen maltractaments que potser no ho saben", ha indicat la cap de la Unitat contra la Violència sobre la Dona a Balears.

Un total de 430 farmàcies tindran a disposició de la clientela fullets que inclouen els senyals o signes per detectar un cas de violència de gènere i les passes que ha de fer la dona o persones del seu entorn per denunciar-ho.

Aquesta campanya de distribució de més de 10.000 fullets, almanco 25 en cada farmàcia, és fruit del conveni establert entre el Col·legi de Farmacèutics i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF