Balears 09/11/2014

Les famílies rebutgen el director de l’Institut de Sineu

L'Apima del centre denuncia el "silenci" d'Educació

Mercè Pinya
2 min
Els alumnes de l’IES Sineu varen organitzar una protesta a principi de curs contra el “caos” de l’institut./m. bonnín

Després d'haver començat el curs sense horaris i d'una plantada dels estudiants, farts del "caos" del centre, les aigües no arriben a calmar-se a l'IES Sineu.

L'Associació de Pares i Mares d'aquest institut creu que és "urgent" que se substitueixi l'equip directiu després del que consideren que ha estat un principi de curs ple d'incidències i que encara no s'ha normalitzat.

El curs escolar va començar en aquest centre sense horaris i amb aules no assignades, emperò els pares i mares denuncien també que, a més, es produïren "agrupaments irregulars" que implicaven un "desequilibri quant a les ràtios i el perfil de l'alumnat i canvis constants fets sense criteris clars".

Prop de dos mesos després, les famílies asseguren que els problemes persisteixen al centre i que l'equip directiu de Pere Mas, que fou un dels directors imposats per l'equip de l'exconsellera Camps i Estarellas a finals del curs passat, tot i suspendre el procés de selecció, no té la seva confiança. Posen com a exemple l'aprovació aquesta setmana de la Programació General Anual (el document que regeix el funcionament del centre durant el curs escolar), plena "d'indefinicions i errades" i que no ha estat prèviament aprovada per la comissió de coordinació pedagògica. Igualment, asseguren que "no es va informar els departaments de les reunions previstes amb la UIB per parlar de les proves de selectivitat".

Es queixaren a la Conselleria

Els representants de les famílies feren arribar les queixes al departament d'Inspecció Educativa i al director general de Planificació i Centres, Bartomeu Isern, a principis d'octubre, emperò asseguren que només han rebut "silenci" com a resposta. Demanaren, aleshores, el cessament del director, Pere Mas.

L'Apima ja va rebutjar fa dues setmanes participar en la reunió convocada per la consellera d'Educació, Núria Riera, juntament amb el batle i la comunitat educativa del municipi, perquè "ja li havíem fet arribar tot un seguit d'incidències i esperàvem una resposta als problemes reals de l'institut". Una resposta que, diuen, encara no ha arribat.

Qüestionen que Riera aposti "realment" pel diàleg i l'acusen de "fer-se la foto" i no tenir una "voluntat de resoldre els problemes reals".

stats