Un nou testimoni que hauria vist fotografies de José María Rodríguez en una "festa sexual" celebrada en una finca de Tolo Cursach confirma la seva versió

Un extreballador del Grup Cursach aporta nova informació al jutjat i confirma alguns detalls d'altres testimonis, si bé les defenses adverteixen múltiples "falsedats"

Un nou testimoni protegit del cas Cursach assegura que ha vist fotografies de "festes de contingut sexual" celebrades a una finca de Tolo Cursach i que "en una es podien observar diverses al·lotes nues i el polític José María Rodríguez, entre d'altres". Aquest home, que declarà per primera vegada el 21 de març d'enguany –dies després que Cursach i el seu directiu de confiança, Tolo Sbert, fossin detinguts per liderar, presumptament, una xarxa corrupta– ha ratificat la seva versió davant el jutge Manuel Penalva i el fiscal anticorrupció  Miguel Ángel Subirán.

Aquest testimoni, un extreballador del Grup Cursach, per a qui afirma que va treballar durant uns 20 anys, ha declarat de nou aquest dimarts dematí per videoconferència. Segons fonts presencials en la declaració, l'home hauria anat confirmant la versió que ja va donar al març. No obstant això, només ha respost a les preguntes del fiscal. Quan ha arribat el torn de les defenses, el testimoni ha al·legat que estava "indisposat" per continuar amb la declaració, de manera que els advocats presents no han pogut plantejar-li preguntes. 

"Falsedats", "mitges veritats" i "contradiccions"

Segons fonts de les defenses, si bé el testimoni ha confirmat en gran part les seves acusacions, també hauria incorregut en diverses " falsedats", " mitges veritats" o " múltiples contradiccions". Segons les mateixes fonts, l'home s'hauria fet passar per tècnic i director del grup empresarial, però en realitat es tractaria d'un empleat dedicat al manteniment. El testimoni també ha desmentit que hagués advertit tràfic de drogues en els establiments del grup empresarial, si bé durant la seva declaració del març va insinuar que sí. Concretament va dir que a la discoteca BCM "la gran majoria de treballadors eren consumidors de substàncies estupefaents" i altres expressions similars. 

Aquest testimoni –la declaració del qual no s'ha fet pública fins aquest dilluns– va assegurar, amb relació a les esmentades fotografies, que l'expresident del PP de Palma José María Rodríguez "no estava posant, de manera que amb tota seguretat es realitzà sense que ell s'adonàs de res".

L'home també explicà que era el mateix director de la discoteca Tito's, Jaume Lladó, qui "colava algunes prostitutes" al local, que és també l'escenari de diverses festes amb la presència "d'alcohol, cocaïna i sexe per tenir content un determinat grup de policies locals". Segons la mateixa versió, algú feia fotografies dels clients que estaven amb les al·lotes amb l'objectiu de "poder coaccionar si fos necessari els que havien estat fotografiats, perquè així servissin fidelment als interessos del Grup Cursach".

Agressions a clients i l'ambulància de la clínica Juaneda, de nou

"A les reunions dels directius es parlava de les persecucions que calia fer als tiqueters de la competència", hi afegeix el testimoni. En aquestes mateixes reunions es tractaven altres qüestions com "el telèfon de l'ambulància a la qual havien de cridar en cas que hi hagués algun accident amb un client". L'objectiu: "Modificar els papers i no danyar la imatge del grup". Precisament, la setmana passada va fer-se pública la declaració d'un altre treballador del Grup Cursach que parlava d' una ambulància, de la clínica Juaneda. Aquesta, segons el relat del treballador, responia a l'avís dels empleats de la discoteca Tito's per atendre els clients o els treballadors agredits pels porters.

En les esmentades reunions també es donaven instruccions per contractar com a porters de discoteques "karatekes o similars" i que a partir de les 5.00 hores tinguessin "la mà lleugera". Tot això canvià a partir d'una agressió que va produir-se a Pachá, en la qual "causaren lesions molt greus a un client" que no recorda "si finalment va morir". Aquest fet, segons el testimoni, li costà la llicència de la discoteca Pachá, que va passar a denominar-se Abraxas.

L'home recorda una altra reunió, a la qual va assistir el mateix Cursach i a la qual el magnat va dir davant de tothom: "Per unes quinze piruletes he aconseguit que donin una pallissa als fills d' [Eduardo] Inda", referint-se al famós periodista d''El Mundo', que s'hauria enfrontat públicament amb Cursach. 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF