Balears 05/12/2016

Podem expulsa Huertas, Seijas i Bachiller

La comissió de garanties ha comunicat la decisió als tres membres de la formació morada

Ara Balears
1 min
Les diputades de Podem, Xelo Huertas, i Montse Seijas, al Parlament.

PalmaPodem ha expulsat de la formació Xelo Huertas, Daniel Bachiller i Montse Seijas. Així ho ha comunicat la comissió de garanties de la formació morada als tres membres aquest dilluns dematí.

Ara, Huertas, que ocupa la presidència del Parlament de les Illes Balears, Bachiller, secretari d’Acció Institucional, i Seijas, parlamentària per Menorca, poden presentar-hi les al·legacions que considerin oportunes davant la comissió de garanties estatal. Actualment, estan suspesos de militància cautelarment.

El secretari general de Podem a les Illes Balears, Alberto Jarabo, ha confirmat en declaracions a Ràdio Mallorca l'expulsió de Huertas, Seijas i Bachiller. Així, ha assenyalat que ara tenen un termini de 7 dies per presentar-hi recurs davant la comissió de garanties estatal, la qual serà la que prendrà una decisió definitiva sobre el cas. Així, Huertas, Seijas i Bachiller tenen fins el proper dia 16 de desembre per presentar les al·legacions.

Segons ha assenyalat Jarabo, encara no ha pogut estudiar els motius que ha apuntat la comissió de garanties per decidir-ne l'expulsió. "Encara no he llegit la resolució definitiva", ha destacat Jarabo, qui ha afegit que el vot de les tres persones que formen la comissió de garanties a les Illes ha estat per "unanimitat".

D'altra banda, la formació morada recorda en un comunicat en el que oficialitza la decisió que "les persones afectades continuen en suspensió cautelar de militància i continuen sense representar o parlar en nom de Podem".

A més, Podem aprofita per destacar que és el partit amb un "codi ètic més estricte", pel que es té "tolerància zero davant qualsevol actitud que no defensi exclusivament l'interès general".

stats