Les expectatives de negoci a les Balears, les més altes des de 2013

La confiança empresarial a l'Arxipèlag se situa gairebé 15 punts per sobre de la mitjana estatal

Les expectatives de negoci de l'empresariat de les Illes Balears són les més elevades des que l'Institut d'Estadística de les Illes Balears (Ibestat) gestiona l' Índex de Confiança Empresarial (ICE), el 2013. Amb vista al tercer trimestre de l'any, les expectatives presenten un saldo favorable de 22,5 punts entre el percentatge de respostes favorables i desfavorables, una xifra molt superior a la mitjana estatal, que se situa en els 7,7 punts.

Per illes, Mallorca, amb 23 punts, presenta uns valors molt similars a la mitjana de les Illes. En canvi, Menorca, amb 18 punts, presenta la percepció més negativa del conjunt de les Illes, tot i que també es col·loca molt per sobre de la mitjana estatal. Eivissa i Formentera, amb 25,5 punts, es caracteritzen per una valoració més positiva i sostinguda temporalment.

Per sectors, totes les activitats presenten unes expectatives positives de negoci amb vista al tercer trimestre, tot i que són els serveis els que marquen un comportament més positiu. Dins els serveis, el transport i l'hostaleria són els sectors que mostren un índex de confiança més elevat, amb valors superiors al 40, si bé són també els que més estacionalitat pateixen. El segueix el sector del comerç, amb un ICE positiu del 25.

L’ICE és un índex que es genera a partir d’una enquesta d’opinió, l’objectiu de la qual és conèixer en un moment determinat la percepció que tenen els responsables dels establiments sobre la marxa del seu negoci. Les unitats d’estudi són els establiments ubicats a les Illes Balears i la seva periodicitat és trimestral.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF