Podem exigirà doblar, almanco, l'ecotaxa en els propers pressupostos

El PSIB ja ha advertit que "si s'ha de tocar, s'ha d'estudiar molt bé"

El diputat de Podem, Carlos Saura, ha anunciat, aquest dilluns que la formació dels cercles exigirà que s'incrementi l 'impost de turisme sostenible en els propers pressupostos. "Si no prenem mesures valentes d'una vegada, pot acabar petant la bombolla turística", ha assenyalat. El diputat ha afegit que encara és prest per determinar quin grau d'increment s'hauria d'aplicar, si bé ha admès que "doblar l'import actual seria un bon començament".

Saura, qui ha titllat d'"error" la política turística que s'està duent a terme, ha afegit que cal imposar un sostre per a les places turístiques i també als cotxes de lloguer. També ha lamentat les notícies que asseguren que els hotelers ja estan tancant reserves per a la temporada pròxima amb increments de fins al 10% en les pernoctacions i que, en canvi, no s'estigui parlant, en cap cas, de millorar les condicions laborals.

PSIB: "Cal analitzar-ho bé"

El portaveu parlamentari del PSIB, Andreu Alcover, ha assenyalat, per part seva, que "el debat de l'increment de l'impost està sobre la taula des de fa un any". En aquest sentit, ha afegit que "si s'ha de tocar, s'ha d'estudiar molt bé". "No m'atreviria a dir que tenen raó sense analitzar-ho detingudament", ha afegit.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF