Balears 08/08/2017

Podem exigeix a Rajoy que rectifiqui

La formació dels cercles lamenta que el president espanyol continuï tractant les Balears "com una colònia"

Ara Balears
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en roda de premsa, ahir, a Marivent.

PalmaPodem s'ha unit aquest dimarts a les crítiques dels socis de Govern a les declaracions que, ahir, va fer el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, després del tradicional despatx d'estiu al palau de Marivent, a Palma. La formació dels cercles lamenta que “Rajoy continuï tractant les Balears com una colònia” i li reclama que rectifiqui les paraules sobre la suposada 'turismofòbia' a l'Arxipèlag. “A Rajoy li preocupa més una protesta amb confeti que l’apunyalament d’un illenc aquest cap de setmana per un turista, episodi del qual no he fet menció. No rebem ningú a 'cops de peu', com diu: l’altre dia l’agressió real la va provocar un turista francès. Demanam una rectificació al president del govern i que es preocupi dels problemes reals de la ciutadania”, ha assegurat la formació en un comunicat.

“Ens sobta el contrast que hi ha hagut entre la seva preocupació per una suposada 'turismofòbia' i la poca que ha mostrat envers la situació actual que patim de precarietat laboral i social, de saturació turística o d’esgotament de recursos naturals derivats d’aquesta activitat”, ha insistit la formació, que considera que el president espanyol pateix de 'balearsfòbia'. “No pensa en el fet que la nostra ciutadania millori les seves condicions, sinó a continuar recollint beneficis”, ha assegurat la formació.

“Al president no li preocupa ni la jubilació de les cambreres de pis; ni li preocupa el dret a l’habitatge a les Illes; ni el nostre infrafinançament, ni el Règim Especial que necessitam per la nostra condició de comunitat insular. Per si no n'hi hagués prou, tampoc no li preocupa la saturació i la precarietat als nostres aeroports i no en vol concedir a les nostres institucions la cogestió. L’únic que preocupa a Rajoy és que continuem sent una colònia vacacional, de manera que demostra, un cop més, que ell no és president dels illencs i illenques; és el majordom dels grans hotelers”, conclou la formació.

stats