Publicitat
Publicitat

350.000 euros per regenerar una petita part de la Serra

La comissió "Tot(s) per sa Serra!" aprova diverses accions que permetran la restauració de devers 90 hectàrees cremades en el gran incendi del passat estiu Andratx

La comissió "Tot(s) per sa Serra!" ha aprovat avui accions valorades en 355.270 euros que permetran la restauració d'aproximadament 90 hectàrees cremades en el gran incendi del passat estiu Andratx. En total, l'incendi de la serra de Tramuntana d'aquest juliol, que afectà unes 2.335 hectàrees, arrasà una superfície equivalent a devers 3.170 camps de futbol.

La comissió que ha aprovat el pressupost està integrada pel Govern balear, el Consell de Mallorca i els ajuntaments d'Andratx, Estellencs i Calvià, que han donat el vistiplau a les actuacions de restauració ambiental. La referida suma, però, procedeix de donacions d'entitats, empreses privades i particulars des del passat mes d'agost.

Entre les accions fetes i previstes destaquen la neteja i retirada de 2.000 arbres cremats dels marges de la carretera Ma-10 i els treballs de construcció de feixines per evitar l'erosió del terreny. També s'han construït feixines en una superfície de 10 hectàrees a la finca de Sa Coma d'en Vidal, una zona on fins ara no s'ha pogut treballar.

Està previst dur a terme tasques de desembosc i acumulació de fusta cremada en una superfície de 12 hectàrees en zones d'antics conreus, així com la repoblació de boscos on la regeneració natural és escassa.

Es subministraran 5.000 arbres i plantes autòctones a les entitats i associacions que realitzin repoblacions forestals amb el suport de la Xarxa Forestal, la qual cosa suposa una despesa de 9.000 euros.

Fins 4.350 euros serviran per a la recollida de llavors d'espècies singulars afectades pel foc i la posterior producció de 1.000 d'aquestes plantes al Centre Forestal de les Illes Balears.

Totes aquestes accions, que complementen els treballs de recuperació que porta a terme l'IBANAT, s'executen d'acord amb el Pla de Restauració Ambiental de la Serra de Tramuntana, que preveu accions directes sobre 1.100 de les 2.400 hectàrees afectades per l'incendi.

Fins ara, "Tot(s) per sa Serra!" ha recaptat 503.862 euros gràcies a les aportacions. Les persones o entitats interessades a col·laborar poden posar-se en contacte mitjançant la pàgina web http://totspersaserra.caib.es o el telèfon gratuït 900 15 16 17.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF