Uns 950.000 euros per pagar factures de llum, aigua i lloguers

Respecte a l’any anterior, la partida econòmica destinada a aquestes ajudes s’ha triplicat

El Pla de garantia d’habitatge forma part del Pla de lluita contra la pobresa que el Consell de Mallorca ha posat en marxa per ajudar a tots els ajuntaments. La quantitat que l’ IMAS ha destinat enguany a ajudes de necessitat urgent per a diferents municipis és de 950.000 euros.

Aquestes ajudes es transfereixen directament a cada ajuntament per a què el departament de Serveis Socials en faci ús. En principi, s’han d’emprar per pagar factures d’aigua, electricitat, o el lloguer d’habitatges de famílies amb menors, que es troben en situació de risc social (per prevenir la separació dels nins de les seves famílies i evitar-ne la desprotecció). També se’n poden beneficiar les persones en situació d’urgent i greu necessitat, amb especial atenció a les situacions de desnonament o pobresa sobrevinguda. I, per últim, aquells ciutadans que es trobin en diferents situacions de necessitat prioritària, recollides per la llei de Serveis Socials.

Xifra triplicada

Respecte a l’any anterior, la partida econòmica destinada a aquestes ajudes s’ha triplicat, ja que ha passat dels 302.000 euros a 950.000 euros.

Una altra novetat és que els ajuntaments disposen del 75% de la quantitat que els correspon des del mes d’abril passat, quan es van signar els convenis entre l’IMAS i les corporacions municipals.

“L’any que ve tornarem a parlar amb ajuntaments per veure si aquesta borsa de doblers ha esta suficient, comenta la consellera Puigserver. El Pla de Lluita contra la Pobresa té una vigència de quatre anys.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF