Balears 26/10/2016

Els estudiants protesten a Palma farts de la LOMQE

Un miler d'alumnes se sumen a les mobilitzacions convocades a tot l'Estat per rebutjar la llei educativa

Martí Gelabert
2 min
La capçalera de la manifestació.

PalmaUn miler d'estudiants s'ha mobilitzat a Palma per protestar, una vegada més, contra la LOMQE. A crits de "No són vàlides aquestes revàlides" i "Som estudiants, no mercaderies", els manifestants mallorquins s'han sumat a les mobilitzacions convocades a tot l'Estat per rebutjar la llei educativa.

Els estudiants reclamen una educació de "consens", com es podia llegir en alguna pancarta, aturar les polèmiques proves finals d'ESO i Batxillerat i una educació "pública i de qualitat".

Una vegada a la Conselleria d'Educació, on ha finalitzat la marxa, han llegit un manifest fent una crida que continuïn les manifestacions: "Sense mobilització no hi ha educació". També han criticat la reforma universitària, coneguda com a 3+2 (tres anys de carrera i dos de màster), perquè suposa un "encariment dels estudis universitaris". Han assegurat que continuaran amb la "lluita" sigui quin sigui el Govern i han demanat "manco repressió i més educació", a més d'una "educació laica per a tot Cristo".

Després de llegir el manifest, els estudiants han recordat que "avui hi ha vaga" i que "l'educació no es paga". Entre alguns dels cartells sostinguts pels alumnes es podia llegir "Lluitar pels nostres drets és una assignatura pendent" o "La ignorància duu a la servitud". Alguns dels estudiants han pogut pujar a parlar amb la Conselleria d'Educació, on han traslladat les protestes de tots els manifestants. De fet, el Govern balear ha emès un comunicat explicant que dóna suport a la comunitat educativa en les diferents mobilitzacions d'aquest dimecres contra la Lomqe.

Segons dades d'Educació, el 33,48% dels alumnes de les Illes han fet vaga. En total, 13.949 estudiants de centres públics i concertats. En concret, a Mallorca han fet vaga 7.860 alumnes de centres públics i 413 (només un 3,77%) dels concertats. A Menorca, 2.396 estudiants de la pública i cap de la concertada o privada. A les Pitiüses, han estat fins a 3.237 els de centres públics i 43 els de concertats.

Més protesta

Per a aquest dimecres horabaixa s'ha convocat una concentració davant la Delegació del govern estatal a les 18.00 h. Si bé aquest dematí era el Sindicat d'Estudiants i la Unió Sindical d'Estudiants qui han convocat la marxa, aquest horabaixa ho fan diversos sindicats, FAPA i l'Assemblea de Docents.

La intenció és demanar un pacte educatiu, reclamar una millora del finançament i dels recursos per a les Illes. El rebuig cap a les revàlides, això no obstant, és la protesta més intensa d'aquests darrers dies, ja que els estudiants de 4t d'ESO i de 2n de Batxillerat encara no saben a què s'enfrontaran.

stats