Balears 09/03/2017

Els estudiants de les Illes s'estimen més partir a l'estranger que moure's dins Espanya

El 44% dels preuniversitaris prefereix treballar per a una empresa que ser emprenedor (39%) o funcionari (17%)

Ara Balears
2 min
/ FRANCESC MELCION

PalmaMillor a l'estranger que canviar la roqueta per la Península. Millor tenir un cap que ser emprenedor o funcionari. Els joves preuniversitaris de les Illes Balears figuren a la tercera posició en el rànquing espanyol dels que tenen menys predisposició per canviar el lloc de residència dins Espanya per motius laborals, encara que si es tracta de traslladar-se a l'estranger la immensa majoria ho faria, segons un informe de Young Business Talents, realitzat per Praxis MMT, Esic i Nivea, en coordinació amb la Universitat de Granada.

En concret el 13,6% dels ciutadans de les Illes no es mouria geogràficament dins d'Espanya, per darrere dels joves de Madrid (19,2%) i Catalunya (13,8%).

No obstant això, si es tracta de canviar de país, el 81,8% dels joves balears aniria a l'estranger per millorar professionalment. Estan molt igualats amb els resultats a escala estatal, en què el 81,2% del conjunt espanyol es traslladaria a un altre país.

Les destinacions preferides per mudar-s'hi són els Estats Units (22,2%), el Regne Unit (13,1%), Alemanya (6,1%) i Itàlia (5,3%).

L'informe esmentat també indica que el 43,9% dels preuniversitaris de les Balears prefereix ser assalariat i treballar per a una empresa com a millor opció de futur, enfront del 39,3% que opta per ser emprenedor i muntar un negoci propi i el 16,6% que aspira a ser funcionari.

Aquestes dades estan en la línia estatal, en què la majoria dels espanyols (37,9%) prefereix treballar per a una empresa.

En aquest sentit, Balears és la quarta comunitat autònoma amb una major xifra de joves que volen ser contractats per una empresa per treballar en un futur, per darrere dels preuniversitaris d'Astúries (45,7%), Catalunya (44,9%) i el País Basc (44,7%).

Per als estudiants, i segons aquest informe, les companyies més atractives per treballar en un futur són en ordre de preferència: Inditex, Apple, Google, Nivea, Nike, Microsoft i Coca-cola.

Sobre el seu futur professional, el 69,7% dels balears té decidida la carrera que cursarà. És un percentatge superior al de la mitjana estatal, que és del 67,5%. Només el 3% dels preuniversitaris de les Illes Balears vol incorporar-se directament al món laboral sense haver d'estudiar.

stats