Balears 28/03/2015

Esquerra no es presentarà al Parlament ni al Consell de Mallorca

El partit de Joan Lladó només presentarà llistes a alguns ajuntaments i donarà llibertat als seus votants

Ara Balears
1 min
Membres de l'executiva d'Esquerra en roda de premsa

PalmaEsquerra Republicana ha anunciat avui que no presentarà llistes ni al Parlament ni al Consell a la circumscripció de Mallorca a les pròximes eleccions del mes de maig. En roda de premsa, la formació presidida per Joan Lladó ha fet pública aquesta decisió que persegueix, segons han explicat, "facilitar el canvi polític a les institucions de les Illes Balears".

La formació ha detallat que demanarà el suport "per a aquelles formacions i plataformes que, amb la intenció d’avançar cap a una democràcia real, defensin els valors republicans i el dret a decidir de les persones i els pobles" i donarà llibertat als seus militants per tal que puguin participar en candidatures que defensin aquests valors i aquestes idees. La decisió va ser presa en la darrera reunió de l'executiva del partit.

En aquest sentit, el president d’Esquerra Republicana, Joan Lladó, ha dit que "la majoria absoluta de Bauzá ha anat en contra dels valors democràtics". "Nosaltres volem facilitar el canvi a les institucions de la nostra illa”, ha defensat. Per una altra banda, Lladó també ha dit que han "intentat prioritzar els interessos dels ciutadans d’aquesta terra, davant els interessos del partit”.

On sí es presentarà Esquerra és en l'àmbit municipal. "Esquerra Republicana prioritzarà l’àmbit municipal per tal de construir una alternativa nítidament sobiranista i d’esquerres a Mallorca", s'ha explicat des de la formació, que es posa com a objectiu "fer créixer l'independentisme al món local".

Finalment Esquerra ha aprofitat per recordar la seva expulsió de MÉS i diu que lamenta "que no hi hagi hagut voluntat de confluència".

stats