Balears 26/12/2017

Espelmes per il·luminar l'esperança sahrauí

Una seixantena de persones es reuniren a la plaça de Cort el vespre del dia de Nadal per homenatjar i exigir la llibertat dels presos polítics i els desapareguts

Ara Balears
1 min
Espelmes per il·luminar l'esperança sahrauí

PalmaL'esperança del poble sahrauí encara no s'ha apagat. I no ho farà mentre la causa rebi el suport, la solidaritat i l'afecte de la gent. Ahir, un dels dies més especials de l'any, el dia de Nadal, una seixantena de persones simpatitzants de la causa sahrauí es concentraren a la plaça de Cort de Palma convocats per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes per exigir la llibertat dels presos polítics i els desapareguts i retre'ls homenatge.

Les espelmes il·luminaren la freda nit nadalenca i els versos de l'escriptor Biel Mesquida posaren l'escalfor en una concentració en la qual van prendre part la presidenta del Govern de les Illes, Francina Armengol, i el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics de l'Ajuntament de Palma, Aligi Molina.

El poble sahrauí va voler recordar el grup de 15 persones que desaparegueren el 25 de desembre del 2005 a Al-Aaiun i els 59 presos polítics sahrauís que actualment estan tancats en presons marroquines.

La concentració a Cort.

D'aquests 59 empresonats, 24 eren defensors del Drets Humans detinguts el novembre del 2010 en el desmantellament del Campament de la Dignitat (Gdeim Izik) per les forces policials i militars marroquines. El passat dia 19 de juny, 19 dels presos foren condemnats a cadena perpètua.

Les espelmes il·luminaren la plaça de Cort per recordar en una data tan assenyalada els 500 sahrauís desapareguts de llavors ençà. El Marroc, aprofitant la debilitat del règim franquista, va ocupar els territoris del Sàhara Occidental el 1975 per exigir la llibertat dels presos polítics i el dret a l'autodeterminació dels pobles.

stats