DESTITUCIÓ
Balears 23/11/2015

Espeja diu que no hi ha cap denúncia ni expedient contra el director insular destituït

El Consell cessà divendres Cristian Ruiz Altaba enmig d'insinuacions d'assetjament verbal

Mercè Pinya
2 min
Espeja ha negat haver fet cap acusació a Ruiz Altaba. ISAAC BUJ

PalmaLa destitució del director insular de Medi Ambient, Cristian Ruiz Altaba, s'explica des del Consell de Mallorca com un assumpte de “manca de confiança”. La consellera insular de Medi Ambient, Sandra Espeja, s'ha limitat aquest dilluns a repetir que la confiança en l'alt càrrec fitxat aquest estiu per part de Podem s'ha esvaït. “Hem destituït el director insular per una manca de confiança i a partir d'aquí no tenc res més a dir. Aquests tipus de nomenaments són per confiança i, igual que es nomenen, se cessen”, ha dit.

Davant la pregunta de si no poden donar una explicació més detallada del que va passar, Espeja s'ha cenyit a respondre que “és per falta de confiança; aquests càrrecs són nomenaments que si funciona en equip continues i, si no, no.

Nosaltres vèiem que no estava donant els resultats que esperàvem”. Fins i tot ha assegurat que la pèrdua de confiança venia d'enrere atès que “feia temps que valoràvem aquesta acció perquè no estava donant el perfil que consideràvem”.

Espeja ni nega ni confirma que al voltant del cessament de Ruiz Altaba hi hagi hagut un cas d'assetjament a una tècnica del departament. “No tenc cap denúncia oficial damunt la taula”, ha dit en resposta a les preguntes dels periodistes després de la filtració per part de la institució insular d'un presumpte cas d'assetjament. Sobre si no havia rebut cap denúncia verbal sobre aquest presumpte assetjament, Espeja no ha volgut respondre.

Així mateix, ha negat haver fet cap acusació a Ruiz Altaba en la reunió mantinguda dijous de la setmana passada en la qual se li hauria comunicat el cessament com a director insular. Espeja no ha volgut donar detalls del contingut d'aquella conversa, “vàrem parlar amb ell del que havíem de parlar”, i ha insistit que ha perdut la confiança no només seva sinó de tot l'equip de govern.

El que està clar és que, de moment, encara no hi ha substitut per al director insular de Medi Ambient. A hores d'ara, el Consell està “valorant currículums” i esperen tenir la persona substituta “com abans millor”.

L'exdirector insular de Medi Ambient diu que el seu cessament en el càrrec només respon a les crítiques internes que ha fet per la gestió que es fa en el departament de la consellera de Podem. Altaba qualificà aquest cap de setmana d'“oioses” les acusacions fetes divendres per explicar la seva destitució. Des del mateix Consell apuntaren, de fet, que la decisió s'hauria precipitat per un cas de presumpte assetjament verbal a una secretària del departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca. L'excàrrec públic fins i tot arribà a titllar l’actuació de la consellera Espeja i de Podem de “pròpia del règim nord-coreà, al més pur estil estalinista”.

stats