Un espai lúdic per normalitzar la diabetis infantil

La zona de jocs se situa a la sala d'espera de l'àrea de consultes externes de Pediatria de l'hospital de Son Espases

L’Hospital Universitari Son Espases i Lilly han condicionat la sala d’espera de l’àrea de consultes externes de Pediatria –a la qual acudeixen, entre altres pacients pediàtrics, infants amb diabetis– per fer-la més acollidora, fomentar hàbits saludables i ajudar les famílies a entendre aquesta malaltia. La decoració de l’espai ha estat possible gràcies a un conveni de col·laboració subscrit amb Lilly per instal·lar-hi un espai lúdic i alhora formatiu anomenat Play Zone, amb jocs i materials educatius.

La zona de jocs diposa de taules, cadires, jocs i contes perquè els infants s'hi entretenguin i pintin. Una de les protagonistes dels contes és Monita Coco, el primer personatge de Disney amb diabetis, que cerca fomentar la normalització de la diabetis entre la població infantil. Amb un llenguatge amè i senzill, aquests contes expliquen que Coco pot fer la mateixa vida que els altres infants de la mateixa edat sempre que es planifiqui i es conegui la malaltia.

És la nostra manera de contribuir a un coneixement més bo sobre la diabetis, fomentar un entreteniment actiu i facilitar als infants un espai d’esbarjo abans de la consulta amb l’especialista. Ens alegra ajudar les famílies de Palma condicionant aquesta zona de l’hospital”, ha destacat la directora d’Afers Corporatius de Lilly, Teresa Millán, durant la inauguració de l'espai aquest dijous.

L’any 2016, els equips de pediatria varen atendre 40.133 consultes externes, 9.491 de les quals varen ser primeres consultes i 30.642, revisions periòdiques. A més, es varen fer 350 consultes externes a pacients pediàtrics amb diabetis, ja que, quan es diagnostica diabetis a un infant, és habitual que hagi d’acudir a les consultes hospitalàries inicialment una o dues vegades cada setmana i cada tres mesos quan el tractament s’estabilitza.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF