Publicitat
Publicitat

EDUCACIÓ

Les escoles de l'Opus al·leguen que “una errada administrativa” no pot anul·lar els concerts

Les famílies se senten "discriminades" i "en situació d'indefensió" han iniciat una campanya de recollida de signatures perquè no es retiri la subvenció als centres

La direcció de les escoles vinculades a l'Opus Dei, Aixa i Llaüt, ha al·legat davant la Conselleria d'Educació contra la revisió d'ofici que pretén anul·lar els concerts educatius amb aquests centres. En l'escrit d'al·legacions que es va registrar aquest  divendres passat, exposen que "una errada administrativa" en la signatura del conveni que es féu per part de l'anterior Executiu i les escoles "no pot suspendre els concerts". Consideren que l'errada administrativa és competència de l'administració i que, per tant, ha de ser aquesta la que l'ha de "reparar".

El conveni en qüestió és el que signà la segona consellera d'Educació del Govern de José Ramón Bauzá, Joana Maria Camps, amb la direcció dels centres el juliol de 2014 i que bescanviava la indemnització a què condemnà el Govern el TSJIB per més concerts educatius.

Aquest és el principal argument que s'exposa des dels col·legis Aixa i Llaüt, tot i que també al·leguen contra la intenció del Govern de llevar el concert educatiu al curs de 3r de Primària, "on sí que hi ha creixement vegetatiu", asseguren, i no entrava dins l'acord signat amb Educació i que ara està en qüestió.

Precisament aquest dimarts ha finalitzat el període per presentar al·legacions contra la revisió d'ofici que ha encetat la Conselleria d'Educació als concerts educatius de les escoles vinculades a l'Opus Dei, Aixa i Llaüt. Educació actua d'acord amb el criteri dels serveis jurídics i la Intervenció del Govern, que advertiren de possibles irregularitats en el conveni signat per l'equip de Joana Maria Camps.

"Una vegada que s'han rebut aquestes al·legacions, la Conselleria resoldrà tan aviat com sigui possible, sempre respectant el que marquen les sentències judicials, amb l'objectiu de defensar en tot moment l'interès general i evitar, en la mesura que sigui possible, els perjudicis a les persones que es puguin veure afectades per una situació que des del Govern es vol resoldre definitivament com més aviat millor", ha manifestat aquest dimarts Educació mitjançant un comunicat.

Les famílies se senten "discriminades"

Més enllà de les al·legacions,  una petició a la plataforma digital Change.org demana al conseller d'Educació, Martí X. March, i al director general de Planificació, Antoni Morante, "la retirada de la resolució provisional per la qual se suprimeix el concert educatiu als col·legis Aixa i Llaüt des de 3r de Primària a 2n d'ESO”.

La campanya, que en sis dies ha aconseguit ja 5.400 signatures, considera que el Govern progressista "pretén discriminar 250 famílies en l'exercici del seu dret a l'educació i la llibertat d'ensenyament". Creuen que la suspensió dels concerts respon a una "persecució ideològica" que no té "cap fonament jurídic", fet que, diuen, provoca la seva "indefensió" a menys d'un mes de l'inici del curs escolar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF