El 37% dels busos escolars revisats no compleix les normes de seguretat

El 15 de setembre es van realitzar controls a vehicles de 35 municipis balears per informar sobre la nova regulació dels sistemes de retenció infantil

28 dels 76 busos escolars revisats el divendres 15 de setembre a 35 municipis per la Policia Local van presentar alguna irregularitat en les condicions de seguretat, com ara l'antiguitat del vehicle o la senyalització. Coincidint amb l'inici del curs escolar, 119 agents van realitzar controls als entorns escolars per vigilar el compliment de la normativa que regula el transport de menors en vehicles. 

Dels 2.123 vehicles particulars que van ser analitzats pels agents, només en 148 es van detectar anomalies en la seguretat dels sistemes de retenció infantil, segons ha informat l'administració. 

L'acció es va emmarcar en una campanya estatal realitzada per la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre els sistemes de retenció infantil. A l'Arxipèlag, l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB) es va encarregar de coordinar un dispositiu policial que va realitzar controls sobre l'ús de sistemes de seguretat per a menors en cotxes, motos, ciclomotors, bicicletes i autobusos escolars. 

La iniciativa es va dur a terme per tal d'informar els familiars de l'alumnat dels nous canvis en les mesures que regulen la seguretat dels menors als vehicles. Les modificacions s'hi introdueixen amb l'objectiu primordial d'evitar lesions en accidents de trànsit a nuclis urbans i a les rodalies de les escoles, on són més habituals. 

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF