CULTURA

Les arts escèniques de les Balears representades a la Fira de Tàrrega

La Cia. Baal, Res de Res-C.IN.E., Lluki Portas, Théatre du Mouvement, Aina de Cos, Teatre de Xoc, Circ Bover, Cia Mariantònia Oliver, Clownidoscopio i Mary Ramírez són les companyies i professionals de les Illes presents a la fira

Les arts escèniques de les Illes, representades per la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, a través de la Direcció General de Cultura i de l 'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), participen, un any més, a la  Fira de Tàrrega, que se celebra des d'aquest dijous i fins al dia 11.

La Fira de Tàrrega és el mercat internacional de les arts escèniques més important i amb més trajectòria de l'Estat espanyol, i un dels més rellevants d'Europa. Té lloc anualment a Tàrrega el segon cap de setmana de setembre. Fundada el 1981, la Fira Tàrrega és un gran aparador de l'actualitat escènica, amb un interès especial per les arts de carrer, els espectacles visuals i els no convencionals.

A la inauguració, que ha presidit el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, hi han assistit la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, el director general de Cultura, Jaume Gomila, i el director de l'IEB, Josep R. Cerdà.

Com cada any, la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports muntarà un estand propi que serveixi com a aparador de les arts escèniques de les Illes i doni suport als grups que ens representen a la fira, i que enguany són: Cia. Baal, Res de Res-C.IN.E., Lluki Portas, Théatre du Mouvement, Aina de Cos, Teatre de Xoc, Circ Bover, Cia Mariantònia Oliver, Clownidoscopio i Mary Ramírez, en representació del Festival internacional de teatre de teresetes.

Actualment, Fira de Tàrrega acredita una mitjana de vuit-cents professionals adscrits a més de tres-centes entitats relacionades amb les arts escèniques de procedència estatal i internacional. Artistes, institucions, empreses, xarxes i un gran nombre de públic molt participatiu tenen una cita anual a Tàrrega, per mostrar i conèixer les creacions més actuals de les arts escèniques.

L'any 2015 es va signar un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports i Fira de Tàrrega, que té una vigència de tres anys. L'objectiu d'aquest conveni és articular la participació de la Comunitat de les Illes Balears a Fira de Tàrrega, concretament, propiciar que les companyies illenques seleccionades per la direcció artística de la fira puguin participar-hi. De la mateixa manera, aquest acord permet donar suport, promocionar i difondre les arts escèniques de les Illes Balears fora del territori de la Comunitat Autònoma.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF