Balears 07/03/2017

Podem escenifica el rebuig al "presumpte mafiós" Álvaro Gijón

Els diputats de la formació dels cercles abandonen l'hemicicle durant la intervenció del diputat del PP

Jaume Vinyas
2 min
Els diputats de Podem reclamant la dimissió de Gijón

PalmaEl Grup Parlamentari de Podem, en bloc, ha reclamat la dimissió del diputat del PP Álvaro Gijón, arran de les informacions publicades, aquest dimarts, a 'El Mundo', que assenyalen que el seu aforament va impedir-ne la detenció, la setmana passada, en el marc de l'anomenat cas Ora.

"No sabem per què el PP està amagant un presumpte mafiós a la justícia", ha indicat la portaveu parlamentària, Laura Camargo, acompanyada per la resta de diputats del grup, els quals han abandonat l'hemicicle coincidint amb la intervenció de Gijón en una interlocució sobre la política del Govern en matèria de transport públic.

"Si no tinguéssim els aforaments, aquest diputat hauria sortit emmanillat de la sala de plens", hi ha afegit Camargo, qui ha titllat Gijón de "presumpte gàngster".

Prohens: "Els de Podem són aprenents de fiscalet"

La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha titllat els membres de Podem d'"aprenents frustrats de fiscalet" i ha assenyalat que no pensa acceptar lliçons democràtiques d'un partit que també té una imputada entre les seves files. "És de tenir molt poca vergonya que la senyora Maicas també surti a la foto", ha afirmat.

El diputat del PP, Álvaro Gijón, aquest dimarts, al Parlament

Prohens ha defensat que "l'aforament no és immunitat" i que "no impedeix continuar investigant" les possibles irregularitats comeses per Gijón, qui no compareixerà davant el Parlament, com havia demanat Podem, perquè "no contribuirem que aquesta cambra sigui el circ de Podem". La portaveu del PP també ha recordat que Gijón s'ha ofert, en diverses ocasions, per declarar voluntàriament davant el jutge.

Pel que fa a la possible reforma de l'Estatut que eliminaria els aforaments, Prohens ha reiterat que no pensen entrar "en una aventura així de la mà del partit de Podem" i que, "si s'obre el meló, volem garanties que no acabarem fent un nyap jurídic".

stats