Balears 10/12/2016

Errejón justifica l'expulsió de Huertas, Seijas i Bachiller perquè ho marca el codi ètic de Podem

El número dos evita parlar sobre si la formació morada a les Illes ha de mantenir la presidència del Parlament

Ara Balears
1 min
Íñigo Errejón i bona part dels membres de Podem a les Illes.

Palma"Volem ser extraordinàriament estrictes amb el nostre codi ètic". D'aquesta manera s'ha referit el número dos de Podem, Íñigo Errejón, sobre l'expulsió de la formació morada a les Illes de la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, la diputada Montse Seijas i el dirigent Daniel Bachiller.

Errejón, que participa aquest dissabte en una xerrada a Palma organitzada per Podem de les Balears, ha assegurat en una entrevista a la cadena Ser que serà el comitè estatal de garanties de la formació el que prengui la decisió sobre l'expulsió definitiva o no d'aquestes tres persones, i que li sembla "completament legítim" que hagin recorregut a instàncies federals del partit.

El número dos de Podem ha indicat que és necessari establir prioritats, i ha evitat pronunciar-se sobre si la formació morada ha de mantenir la presidència del Parlament, ja que això ho ha de dir la formació a nivell autonòmic.

La primera prioritat per Errejón és que Podem "s'apliqui l'exemplaritat que exigeix per a les institucions i en contra de les trames mafioses", ja que les Balears n'és la segona comunitat amb més nombre, segons ha dit. I després està el bé de "política superior" que és "mantenir un govern de progrés", en relació al suport de Podem al Govern (PSIB i MÉS), del qual, ha apuntat, el partit està "més que satisfet del seu rendiment".

"Serem una força política responsable", ha assenyalat Errejón, que ha expressat també el seu suport a la direcció i el funcionament de Podem a les Illes.

stats