Balears 24/10/2016

Un equip de submarinistes pren mostres d'aigua de la cova de Vallgornera

Efectius de la Guàrdia Civil descendiren a la cavitat amb agents de Medi Ambient del Govern

Ara Balears
1 min
El descens dels bussejadors.

PalmaUn equip de submarinistes de la Guàrdia Civil ha recollit mostres d'aigua de l'interior de la cova de Vallgornera, al municipi de Llucmajor, en una missió de suport a la Conselleria de Medi Ambient perquè en comprovi la qualitat.

Aquesta missió d'espeleobusseig va ser realitzada el 19 d'octubre per membres del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) amb el suport d'agents del Servei de Protecció a la Naturalesa del mateix cos i en presència d'agents de Medi Ambient de la Consellería de Medi Ambient del Govern.

A l'interior d'aquesta cova, que té una extensió de 67 quilòmetres, els bussos van dur a terme una immersió de diversos centenars de metres per recollir mostres d'aigua per fer-ne una anàlisi.

La Guàrdia Civil recorda que la disciplina del busseig en coves és una pràctica que comporta perill i que es requereix molta experiència, atès que el lloc en el qual hom s'endinsa és una cavitat inundada d'aigua en la qual, en cas d'emergència, no n'hi ha prou amb ascendir directament fins a la superfície, sinó que cal fer-ho de manera horitzontal, recorrent unes distàncies que en casos són considerables.

stats